Ивайло Калфин: Твърде емоционална е реакцията на БСП

OFFNews 02 февруари 2014 в 12:59 2803 0

Твърде емоционална е реакцията на БСП. Не знам какво означава „сваляне на политическо доверие”, но изключване и отстраняване по този начин от активна политическа дейност надали е най-доброто.

Това каза кандидатът за евродепутат в листата на АБВ Ивайло Калфин в интервю за предаването „Неделя 150“.

По думите му изключването от политически партии е нещо, което няма нищо общо със съвременния начин на правене на политика. Той коментира и че посочването на някои от членовете на БСП като поддръжници на АБВ е абсолютно неоснователно и вероятно е някакъв вид разчистване на сметки.

„Има хора, които нито са идвали на публичните прояви на АБВ, нито са участвали в детайли в обсъждането на това, което правим, но се появиха в тези списъци. Това навява на мисълта, че някой използва тази процедура, за да си разчиства сметките. Когато някой разпознава по неясни критерии врага и след това го наказва се нарича лов на вещици”, заяви Калфин.

„Нужда от диалог има, ние ще го търсим. Поставихме пет теми – демография, здравеопазване, образование, структура на икономиката и функциониране на държавата и институциите, и ще търсим по тези въпроси с конкретни наши идеи участието на всички политически сили”, посочи Ивайло Калфин, като не изключи и БСП. „Въздържаме се от квалификации към всичко, което се случва, точно за да не изгорим мостовете помежду си”, каза той.

Калфин коментира и искането за референдум на президента. Според него предложените три въпроса "не би трябвало да се обсъждат в България и това няма отношение към европейските практики, защото и по трите въпроса има различни практики в ЕС"

Според него преди да се зададат тези въпроси, трябва да бъдат изчистени някои дискусионни моменти. Според Калфин дискусията за рефенрендум няма да промени темата за евровота.

"Изборите са след четири месеца, което означава, че тези теми се обсъждат на референдум по време на европейския вот, правилата преди това няма да бъдат променени. Очаквам на някои от тези въпроси да се даде отговор с новия Изборен кодекс, който така или иначе се приема изключително късно се приема и не е редно да се приеме непосредствено преди изборите", каза той.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови