Ива Митева ще бъде отново в листите на ИТН

OFFNews 15 септември 2021 в 20:29 2780 1

Ива Митева отново ще бъде в листите на "Има такъв народ", съобщи тя след края последното пленарно заседание на 46-ото Народно събрание.

Длъжна съм поне да опитам за последен път. Най-вече ще се кандидатирам заради тези млади хора, които непрекъснато насърчавам да участват в политиката, заяви тя.

Дължа го - най-малко на хората, които гласуваха за мен и за ИТН, допълни Митева. Тя обаче е категорична, че няма да стане член на партията на Слави Трифонов.

В началото на август Митева каза, че е разочарована от политиката и се колебае дали отново ще се кандидатира. Тогава тя заяви: "Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да я играя. Може би аз съм по-друг човек."

Без охрана от НСО

Митева съобщи още, че от утре ще бъде без охрана и без специализиран транспорт от НСО.

Решението ѝ идва седмици след отправената към нея смъртна заплаха и неслучилата се промяна в закона за НСО, която предвиждаше ограничаване на броя на лицата, имащи право на охрана, както и скъсяване на периода, в който тримата големи - президент, премиер и председател на НС, се охраняват от службата. 

"Свършихме добра работа"

Председателят на НС даде и оценка на свършеното досега от народните представители.

"Мисля, че свършихме добра работа", заяви тя по повод преместването на Бюрото за защита в правосъдното министерство, ратифицирането на договорите за продажба и дарения на ваксини, както и гласувания днес на първо четене законопроект за съдебната власт, предвиждащ закриване на спецправосъдието.

Според нея днешното гласуване, макар и само на първо четене, дава знак, че депутатите имат воля за започването на съдебната реформа.

Митева изрази надежда, че реформата може да се случи в следващия парламент. 

Като успех тя изтъкна още и изработването на изцяло нов правилник на НС, както и актуализацията на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови