Ива Митева: Президентските избори ще са през ноември, по-добре да бъдат 2 в 1

OFFNews 23 август 2021 в 13:03 2279 0

Снимка архив

Президентските избори ще са през ноември, смята председателят на Народното събрание Ива Митева. Според нея, ако не се състави редовно правителство, "от гледна точка на икономии, е по-добре (президентските и парламентарните избори) да са две в едно".

Това коментира Митева на неофициално посещение в Разград днес.

Председателят на НС засегна темата и за третия проучвателен мандат. Тя изрази мнение, че ще е по-добре да го получи "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ).

Относно актуализацията на бюджета Митева заяви, че се обсъжда сериозно и задълбочено и ще мине на първо и второ гласуване по график. 

"Друг е въпросът дали бюджетът ще бъде приет с тези параметри, с които е внесен, защото както ние, така и колегите от Демократична България и БСП, имат обструкции по отношение на отделни параметри", коментира тя, предаде БТА.

"Затова министрите са изготвили и актуализирана картина, на Консултативния съвет при президента са представили нова информация и нови данни, така че всичко ще бъде взето предвид, като се работи усилено по този въпрос", добави Митева.

Председателят на НС отправи призив към "политиците - и към парламента, и към президента, и към Министерския съвет да се спре с популизма и да започне да се говори за реалните действия, които трябва да се извършат", като отбеляза, че не приема популизма: 

"Да, много е хубаво да се обещават много пари, но трябва да се вижда реалната картина" - каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови