ИТН зове: Спрете с медийната кампания за реанимиране на COVID истерията

Ружа Райчева 13 юли 2022 в 10:46 2586 1

.

Снимка БТА/Архив

.

Отявленият противник на противоепидимечните мерки проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ" призова здравните власти и медиите да спрат с "масираната, еднопосочна кампания за реанимиране и ребрандиране на COVID истерията". 

"С тревога и безпокойство наблюдаваме опитите на здравните власти в страната, горещо подпомагани от масирана еднопосочна медийна кампания за реанимиране и ребрандиране на COVID истерията, че новите подварианти на Омикрон са значително по-вирулентни", заяви той. 

По думите на Чорбанов е факт много лекото протичане на инфекцията, като при огромна част от хората е безсимптомно, правещо вируса нереалистично опасен за общественото здраве.

"Внушенията, че е необходимо спешно въвеждане на ограничения и носене на маски на обществени места ще доведе до силно ескалиране на общественото недоволство, базирано на ясното несъответствие на тези мерки с реалната тежест на протичане на инфекцията при подобен брой случаи", заяви депутатът от ИТН. 

От ИТН настояват здравните власти да положат усилия върху адекватното лечение на пациентите при актуализиране на протоколите за терапия, както и за информиране на рисковите групи как да се предпазят от евентуално заразяване - вместо "въвеждане на повсеместни ограничения от всякакъв характер".

Според Андрей Чорбанов медийните внушения в полза на въвеждането на мерки ще усложнят излишно и без това сложната ситуация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

2

Valioka

13.07 2022 в 19:46

Предният коментар е скрит заради нарушаване на Правилата. Предполагам, че и моят ще бъде скрит, ако напиша мнението си за "експерта" Чобанов... Предлагам да развихрите въображението си, за да познаете какво е то...