ИТН: Време е някой да изхвърли боклука

Слави Трифонов пусна песен, посветена на медалистките от олимпиадата, ден, след като Борисов се видя със Стойка Кръстева

Елена Николова 11 август 2021 в 10:50 11305 3

ИТН е кауза и тя ще бъде жива. Време е някой да изхвърли боклука! - това заяви зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Виктория Василева, която изчете декларация от името на партията. Така тя препрати към едноименната песен на "Ку-ку бенд".

В същото време Слави Трифонов публикува във фейсбук нова песен, посветена на българските олимпийски медалистки.

Видеото се появи ден след като Бойко Борисов се срещна с шампионката Стойка Кръстева.

"Никога не са искали споразумение с ИТН, доказаха го всички с изискванията, които поставиха. Христо Иванов нямало да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не искала да подпише под едно споразумение с БСП. БСП не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат такова. Страхотен парламентаризъм!", каза в парламента Виктория Василева.

"За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство и то без условия, защото се страхуваха от избори", каза още Василева.

Според нея останалите партии "никога не са искали разговор за политики, като някои от тях са показали формалното си участие в срещите на експертните групи". Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове в кабинета, смята още тя.

Василева отбеляза, че от останалите партии са обвинявали ИТН в липса на парламентаризъм:

"Парламентаризмът се изразява в репликата "Обещайте му нещо на Христо". Парламентаризмът се свежда до "Моля Ви, направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем". Парламентаризмът е реплика от типа "Махнете този, сложете който и да е, само не този". Парламентаризмът е готовност на един господин да се жертва за министър, само дето никой не го направи.

Това е техният парламентаризъм, но не и нашият, и никога няма да бъде", заяви зам.-председателят на ИТН.

Тя изтъкна още, че "благодарение на безпрецедентните атаки и натиск", които са понесли от "всички страни, структурите на ИТН са още по-единни".

"ИТН е кауза, дами и господа, кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги - тя ще бъде жива", заключи Василева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

2

Тролов

11.08 2021 в 11:50

Ех,Виктория, нищо не си научила от Хр.Бисеров! Затова сега ще се стопявате като партия (каквато и не станахте) и ще се радвате, ако ви пуснат да свирите втора или трета виола. С хашлашки речник и поведение не ставате алтернатива, а си отивате!Осезаемо ви липсват експерти и експертиза, а това не може да се компенсира от случайниците, които предложихте. Горките сценаристи, те са интелигентни, макар и привидно цинични и схващат нелепата ситуация, в която са принудени да участват. Заради единия бизнес...