ИТН се регистрира за изборите, очакват партньорство с ДБ и ПП

Преди Василев да ме съди, да прочете чл. 69 от Конституцията, каза Тошко Йорданов

Мая Младенова 27 септември 2021 в 11:30 5385 0

В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме каквито и да било взаимотношения. За всички останали, особено "Демократична България" и "Продължаваме промяната", е логично да бъдем партньори, понеже целите ни са едни и същи.

Това заяви зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, след като партията се регистрира за извънредните парламентарни избори на 14 ноември с 3700 подписа. 

Въпреки че Йорданов приветства новата формация на Кирил Петков и Асен Василев, той помоли Василев да прочете чл. 69 от Конституцията преди да го съди за думите му от трибуната. Чл. 69 гласи, че народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

Междувременно лидерът на ИТН Слави Трифонов написа публикация във Фейсбук

"Сигурно си мислите не особено приятни неща за българския политически живот. И аз така. Особено когато го гледах отвън. А сега го гледам отвътре и ще ви кажа какво виждам. Българският политически живот е отражение на нашите мечти, желания, намерения, фантазии, страхове, надежди, неприязън, отвращение, участие, дистанция и какво ли още не", пише той.

Според Трифонов българският политически живот е отражение на самите нас: 

"В парламента и в българския политически живот има различни хора. И лоши хора, и добри хора, и глупави, и умни, и морални, и неморални, като всички нас. Точно колкото могат да се разберат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, точно толкова могат да се разберат и депутатите в българския парламент. И да казвам, че не е хубаво, то просто си е така, и за това е по-добре нищо да не казвам. Освен това, че правя, каквото зависи от мен и колкото мога. Стремя се да постъпвам правилно и последователно. А и в крайна сметка демокрацията е прекрасно нещо, защото съдбата ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, сила и успех." 

ИТН няма да участва в президентските избори. По-рано Трифонов обяви, че ще подкрепят Румен Радев за втори мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews