ИТН: Петков и Василев са като инсталациите на Кристо, но засега виждаме само опаковката на новата формация

OFFNews 28 септември 2021 в 09:24 2106 0

Снимка Архив

Намирам прилики и разлики между Кирил Петков и Асен Василев и арт инсталациите на Кристо и Жан-Клод, за разлика от арт инсталацията на Кристо, в които знаем какво представлява сградата, която той опакова. При новата коалиция засега виждаме само опаковката, но не и съдържанието на новата формация, нека да видим техните приоритети, за да видим по кои можем да видим диалог. 

Това заяви Виктория Василева от "Има такъв народ" по БНТ. Ние имаме желание за разговори с тази формация, но те не зависят само от нас, каза още главният секретар на ИТН. 

Тежките думи вече са изречени. Ако гледаме към тях, значи да обречем бъдещето за съставяне на управление. Не се вторачваме в казаните думи. Компромисите, които ще са необходими, ще бъдат направени, допълни тя. 

Продължаваме да настояваме, че е важна политиката. Но очевидно за някои от формациите, с които преговаряхме, това е било прикритие. Ако зад нас стояха олигархични интереси - щеше да има правителство, коментира още Василева. Според нея ще е по-опасно да няма правителство, тъй като има тежки проблеми, които се нуждаят от редовен кабинет. 

Ще има нови лица редиците в "Има такъв народ", днес изтича крайният срок за номинациите. Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата "Петър Илиев", защото този казус е от времето преди ние да работим с г-н Илиев като юрист. Не бихме могли да товарим хората от ИТН с този казус. Ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи, обясни тя. 

По думите ѝ с ГЕРБ и ДПС разговори не би могло да има, защото няма как да има допирни точки с тях, за да се продължи напред. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови