ИТН и БСП хем се разбраха, хем не съвсем

OFFNews 24 юли 2021 в 16:03 4180 0

Снимка БТА/Цветомир Петров

Тошко Йорданов (ИТН) се ръкува с Корнелия Нинова (БСП)

"Имаме повече общи неща и по-малко различия." С тези думи Корнелия Нинова обобщи срещата в Народното събрание между БСП и "Има такъв народ".

Двете партии не дадоха съвместна пресконференция след срещата, а Нинова и Тошко Йорданов говориха отделно пред медиите.

БСП: Разговорите с "Има такъв народ" продължават

Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство. Уточнихме теми и политики, по които имаме припокриване. Остават и някои различия. Утре ще обсъдим на Националния съвет на БСП разговорите днес и получавайки мандат от Национания съвет, ще продължим разговорите. Разбрахме се, че разговорите продължават. Това е само първа среща, каза Нинова.

Имаме повече общи неща и по-малко различия. Оставаме на позицията си против приватизацията на Българската банка за развитие, против концесиите. Имаме принципно съгласие за преизчисляването на пенсиите, но имаме различия кога това ще стане. Ние настояваме бързо, сега, с актуализация на бюджета още тази година, за да помогнем на възрастните хора веднага. Представата на колегите е, че това трябва да стане догодина, с новия бюджет, заяви председателят на БСП.

Не сме говорили за имена и постове. След Националния съвет утре ще предложим работна група по важните конкретни политики, добави Нинова.

ИТН: Имаме и разминавания, и обща посока

Това беше първа среща, на която ние изложихме вижданията си кои са най-важните неща, които трябва да се свършат в следващите месеци, да речем година и половина, те изложиха техните, каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на отделен брифинг.

Оказа се, че някои неща са общи и те са общи за доста партии, не само за нас или за тях, отбеляза той.

Имаме и разминавания по някои неща, имаме обща посока за някои неща, но различни акценти, с които може да не успеем да се стиковаме, но това са неща, които всъщност се решават след това в работните групи в самия парламент, коментира Йорданов.

Хубавото от тези два дена е, че има обща посока на действие, добави председателят на ПГ на "Има такъв народ".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови