Искът на Борисов срещу Нинова: Тя посегна на най-съкровените ми чувства

Който обижда министър-председателя, обижда народа, смята премиерът

OFFNews 14 май 2018 в 14:17 20469 7

Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава.

Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова по делото, което той води за обида и клевета срещу лидера на БСП. Искът е за 26 000 лева със законна лихва от 23.03. 2017 г. 

Молбата на Борисов е изпълнена с откровения на човек, по собствената му самооценка, е "посветил житейския път и политическата си кариера в служба за благото на българския народ". И още:

"Дейността ми като Главен секретар е известна в САЩ, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Великобритания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния"

В текста на молбата присъстват и столичното метро,околовръстното на София, детски градини и др., които карат Борисов да заяви: Работата ми като кмет ме удовлетворяваше изключително много, тъй като бях полезен на град София с конкретно изпълнени инфраструктурни проекти". 

Борисов обяснява още, че е подал "оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 г. , защото "не желаех да участвам в управление, в което провокатори полицаи биеха хора". 

В молбата обяснява, че: "На 23.03.2017 г. в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей България" ответницата Корнелия Нинова в разговор с водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозни позорящи ме твърдения, които дълбоко засягат честта и достойнството ми...

Изявлението на ответницата гласи следното: "Това нещо се случи в Хасково, където Елена Йончева е водач. Извиках Елена на сцената и казах - ето го лицето на смелостта и демокрацията, която се осмели да каже на Бойко Борисов "Ти си крадец". И той я наказа. Пусна смс да бъде уволнен Иван Гарелов". 

Борисов твърди, че Нинова е продължила да го опозорява като е използвала "като коментар метафората "Крадецът вика дръжте крадеца". 

Неверните твърдения, изречени от Нинова, ме засегнаха дълбоко, предизвикаха нравствени страдания, защото накърняват честта и достойнството ми в изключителна степен, авторитета, който съм градил дълги години, не само пред българската общественост, но и пред европейските ми партньори. Г-жа Нинова посегна на най-съкровените ми чувства на българин и християнин, засегна авторитета и на българската държава, пише Борисов. 

Почувствах се изключително омерзен от поведението на своя политически опонент, с който винаги съм водил честна и коректна политическа битка, обяснява Борисов причинените му морални вреди, заради които иска обезщетение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

6

Azarael

14.05 2018 в 17:15

„Така е, Бойко – ще вървят напред европейските държави,
които искат бързи реформи.
Не можем да спираме и да изчакваме страните,
които се движат с малки крачки и ги правят в последния
възможен момент“, заяви днес френският президент Макрон,
обръщайки се към Борисов лично и подценяващо фамилиарно…
Докато наш Бойко клепаше на парцали, неспособен да формулира какъвто и да е смислен отговор."
Тези думи на президента Макрон трябва да обнадеждат мнозина
от нас, че в скоро време Пожарникаря ще загуби своята подкрепа
в Европейския съюз, което ще способствува
свалянето му от власт !
И ще даде възможност на българския народ най-сетне да
потърси съдебна отговорност от него и цялото му престъпно
обкръжение !

10571

4

Hissarion

14.05 2018 в 15:38

Тя и Корнела ги използва тия клишета срещу поглед.инфо, тъй че нека се съдят едни други и да пълнят гушите на адвокатите.

29585

3

Izalina

14.05 2018 в 15:31

Лиготия, фарисейщина и цинизъм.