Искането на "Атака" за признаване на османски геноцид над българите пак не мина

OFFNews Последна промяна на 02 март 2016 в 12:10 4588 14

Сидеров
Волен Сидеров получи неочаквана подкрепа от Красимир Каракачанов, но предложението не мина

Атака” отново иска Народното събрание да осъди геноцида над българите по време на Османската империя. Националистите предлагат това за шести път, като сега използваха т. нар. "ден на опозицията".

Волен Сидеров поиска като ден на почит да се обяви 17 май. Кабинетът пък трябвало да намери подходящо място за мемориал за жертвите. Това щяло да е морален акт на българския народ, според атакистите.

Изчезва мотивът за бъдещето на България, подчерта Сидеров.

Жени и деца са били потурчвани по време на робството, напомня лидерът на "Атака". Според него има редица свидетелства за масови кланета над българите от онова време.

2600 български населени места изчезват, с 50 000 души намалява градско население. Напълно е унищожена цялата елитарна класа, смята лидерът на „Атака”, който прочете пълна справка на турските издевателства, изнасилвания, убийства от башибозука. Волен Сидеров припомни насилственото потурчване.

Много жертви дават българите по време на бунтовете срещу турския гнет, а стотици хиляди са жертвите на башибозукът, изтъкна атакистът. Над 500 000 българи са прогонени от родните си места.

Цивилизованият свят е признал геноцида от германския райх над евреите, поде отново Сидеров. Той настоя и нашата страна да отдаде почит над геноцида над българите и това да стане преди 3 март - денят на Освобождението.

Кънчо Филипов от БДЦ поиска да се отложи дебатът по темата, тъй като нямало консенсус. Първо трябвало да се обсъди, според него, във външната парламентарна комисия. Красимир Каракачанов от ВМРО настоя дебатът да не се отлага за пореден път.

Няма как да затворим тази страница, преди да я изговорим до край, изтъкна патриотът.

За отлагането на темата гласуваха 110 депутати, 46 гласува „против” и 3-ма „въздържал се”.

Народното събрание не е пехотна рота, ядоса се от своя страна Станислав Станилов и се скара с Димитър Главчев, който председателстваше заседанието.
Народното събрание не е конвент, не ви е срам, обърна се той към подвикващите от зала депутати.

В кулоарите след гласуването Волен Сидеров обвини Патриотичния фронт, че не са проявили по-ярка позиция по предложението на „Атака”. Сидеров ги обвини, че подкрепят протурската политика на ГЕРБ.

Това предложение не иска нито хляб, нито вода, посочи лидерът на "Атака" и допълни, че това не е обществена поръчка за стотици милиони, а един морален жест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2016 в 10:01

Руснаците ни показаха Доган като най-големия патриот и така изпратиха Болен в кереча там където му е мястото. Така, че всички тези пози и сценки нямат значение повече...

02.03 2016 в 21:05

Тоя още ли не е в затвора? Беше се скатал някъде. Вчера четох, че един млад руски салдад скочил върху един честен български журналист с неизвестен произход и с тялото си защитил руските интереси в злочестата ни Родина.

02.03 2016 в 20:19

Като гледам болшинството от изказалите се тук тъпаци, явно са го дават по-конверируемо. Продали са се за долари и турски лири.

02.03 2016 в 20:14

Прав е Волен. Това е един МОРАЛЕН ЖЕСТ. Обаче какъв морал при сороститутките? Омерзен съм.

02.03 2016 в 15:45

И бойко служи на Турция,

02.03 2016 в 15:33

Руснаците са избили много повече Българи, така че трябва да говорим за руско-имперско-съветския геноцид!!!!!!!!!!!!!

02.03 2016 в 14:57

2-3-те месеца консултации с Москва и липса на простотии от Сидеров, за съжаление, приключиха.

02.03 2016 в 14:30

съгласен съм с другаря сидеров че трябва да се признае геноцида на турците над българите , че трябва да има паметник или мемориал , и то трябва да ги има из цяла България ! но другарю сидеров , трябва да се признае и геноцида на сссср над източна европа , нека бъдем обективни . ама сега ти се кланяш на ссср така че не очаквам от теб да го направиш

02.03 2016 в 14:11

Йончев, ЦИЦИО СТИСНАТА!

КАТО НЕ МОЖЕШ ДА СИ КОНТРОЛИРАШ КАЧЕСТВЕНО ФОРУМНИТЕ НАСТРОЕНИЯ ПРОСТО ГИ ИЗКЛЮЧИ!
Или плащаш и ти ги "оправят" защото е видно, че не можеш сам, или просто ги изключваш до пълен ъпдейт на интернет кочината си!
Възмутен и огорчен съм!

02.03 2016 в 13:07

Някой бъгна лайковете и моето стана червено. 400 прочитания и рекорд по плюсчета и минусчета. Извинявам се повече няма да споменавам герп и секторите от които източват милиарди и желанието на опозицията вместо да говори за тях да се бори да доказва че сме роби