Quantcast

Ирина Репуц: ХДП е изолирана от другите партии в РБ

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2014 в 10:20 2730 7

Ирина Репуц

"Бяхме изолирани в целия процес на взимане на решение. ГЕРБ ни поканиха, но заедно с БНД бяхме изолирани".

Това разкри пред bTV Ирина Абаджиева-Репуц, председател на Християндемократичната партия (ХДП), която е част от Реформаторския блок.

"Реформаторският блок е обединение на 5 партии – ДБГ, ДСБ, СДС, НПСД и БЗНС. На изборите за 43-то Народно събрание обаче те се явяват в коалиция с ХДП и БНД. Християндемократичната партия е подписала споразумение с 6 партии", уточни Репуц.

„Неприятно ми е да се изразяват позиции от името на Радан Кънев, които не са съгласувани с останалите партии“, отбеляза лидерът на ХДП.

Тя увери, че не е обидена, но случилото се е некоректно за избирателите. Репуц се оплака още, че в учредяването на парламентарната група на реформаторите отново не участват 7-те, а 5-те партии.

По думите й ХДП няма депутат, защото нейни представители не са били поставени на избираеми места в листите.

Тя даде пример с лидера на НПСД Корман Исмаилов, който би трябвало да бъде избран в Кърджали, но влиза в парламента, защото беше номер 3 в 23-ти МИР в София.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.10 2014 в 22:33

Не спряхте да се дърляте като квачки след изборите в РБ.Все нещо не сте се разбрали .Все претенции.Съжалявам ,че гласувах за вас!

20.10 2014 в 17:58

Мислете за мен като за Ана.

20.10 2014 в 17:32

Тази жена прави изключително лошо впечатление с това, че навсякъде, където се появи, стават скандали. Най-напред взе участие в създаването на разправията в НГДЕК, сега създава напрежение в РБ. Изглежда има конфронтационен характер, друго обяснение не виждам.

20.10 2014 в 17:03

тази като знам какви изцепки направи в настоятелството на класическата гимназия и замалко не затвори училището, ми е чудно защо въобще я взеха в РБ- при това противно на плача й, тя беше на избираема позиция и само разпределението на Бат Сали в Кюстендил я спря.Сега, вместо да участва в протеста, тя обвинява РБ и се слага на ББ.Ами да беше отищла в коалиция с Герб при яне янев, те щяха да я сложат на избираемо място...аман от леки жени и от двата пола

20.10 2014 в 12:15

Драгата ми госпожа Ирина Юли Абаджиева - Репуц е много гласовита, бе... Очаквам сдружението на ченгетата от запаса да я защити. Майтапът настрана - защо е този рев, какво иска госпожата, ако беше спечелила мандат в Кюстендил, щеше да е в Парламента и щеше да има глас колкото и на всеки един депутат от РБ. Наистина не я разбирам госпожата, сори...

20.10 2014 в 11:04

Ами тя Репуц стана Реформаторка,само и само да стане депутатка.Ама не се справи с Кюстендил и сега плаче и другите са й виновни.

20.10 2014 в 10:42

Това реПУЦ какво означава - многократна повтарачка от ПУЦ, ли?!