Инж. Емануил Манолов: Предстои намаляване на таксите за детските градини в Павликени

OFFNews 21 октомври 2019 в 11:14 1566 0

"Таксите за детските градини в община Павликени постепенно ще бъдат понижавани до пълното им отпадане", обяви инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на Павликени от "БСП за България", пред работниците в една от водещите фирми за декоративна растителност в общината. Кандидатът за кмет се срещна със служителите на „Розекс“ и обсъди с тях социалните придобивки, които предлага за хората в следващия мандат.

"Отпадането на таксите е сред водещите ни цели. Още от следващата година те могат да бъдат намалени наполовина", подчерта инж. Манолов. За целта ще бъде направена промяна в общинската наредба. Намаляването ще продължи и в следващите години до пълното отпадане на таксите.

Общината ще въведе и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за получаване ще бъде родителите да са здравно и социално осигурени, да не дължат местни данъци и такси, и да имат завършено основно образование.

Кандидатът предлага и създаването на общинско звено „Сигурност“, чрез което да се опазва общественият ред в населените места, борбата с незаконната сеч на общински гори, незаконно изхвърляне на отпадъци, необорудвани каруци, огледи на общински язовири и рибарници и др. В срещата участваха и кандидатът за кмет на село Батак Пламен Петров и кандидатът за общински съветник Иринка Димитрова.

Проектираме нови места за паркиране в Павликени

"В първите дни на новия мандат ще възложим проектирането на паркоместа в междублоковите пространства в Павликени“, заяви инж. Емануил Манолов. Той продължава срещите в града и във всяко от населените места предлага решения на основните проблеми, които гражданите поставят.

"Трябва да се поставят повдигнати пешеходни пътеки за ограничаване на скоростта върху републиканските пътища, които преминават през селата Мусина, Михалци, Батак, Караисен, Бутово, Патреш, Горна Липница, Долна Липница и Стамболово", каза още Манолов.

При среща в с. Михалци местните жители поискаха да се изгради пешеходен мост, успоредно до сегашния, над р. Михалска. Нужно е да се ремонтира и тротоарът към тухлената фабрика в селото. В селото ще се изгражда и монумент с 28 плочи с имената на загинали четници от Михалци от четата на Бачо Киро и поп Харитон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови