Инерком обяви, че има подкрепа от глобални инвестиционни банки за сделката за ЧЕЗ

OFFNews 03 декември 2018 в 15:45 4988 2

Компанията "Инерком" на Гинка Върбакова съобщи в писмо до медиите, че работи за финализиране на сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ.

До това се стигна, след като по-рано тази година Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани на "Инерком" да придобие българския бизнес на ЧЕЗ, а от компанията обжалваха. Крайният срок за изплащането на парите по сделката изтече в петък, а фирмата не дава подробности какво ще стане, ако сумата не постъпи по сметката.

От "Инерком" съобщават, че имат валиден договор с ЧЕЗ. "Инерком полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните условия по договора-получаване на регулаторно разрешение и е в очакване на одобрението му", пише в писмото.

Оттам посочват още, че според тях сделката между ЧЕЗ и Инерком следва законовите изисквания. "Компетентни да се произнасят са само определените по закон български институции", пишат от Инерком.

От фирмата на Върбакова твърдят, че имат подкрепата на глобални инвестиционни банки за финализиране на сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

03.12 2018 в 19:19

А току що съобщиха - ЧЕХ почва преговори с индийците.. Дет са след Гинка в класацията..

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

03.12 2018 в 19:18

А!!! То май срока изтече.. Май има некаква лека трудност да са сберат парите..
Нали това бе и причината чехите да не освободят местата си за Гинка и сие в борда.. Думите на Гинка и зелената и жилетчица май не са им достатъчен довод..