Името на Пееевски ще изплува в разследването Pandora Papers

Ружа Райчева 04 октомври 2021 в 21:16 6265 1

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е един от българските политици, за които ще има разкрития в рамките на разследването Pandora Papers, съобщи журналистът от Bird.bg Атанас Чобанов в интервю пред TV1.

Bird.bg е българският партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти, в това число и по Pandora Papers. 

Вчера стана ясно, че 35 бивши и настоящи държавни ръководители от цял свят са укривали милиони долари в офшорки. Мащабното разследване е основано на информация от милиони изтекли документи.

"С колегите от консорциума обсъждахме кои са важните българи в списъка. И Пеевски се наби на очи. Все пак това е човек, който представлява айсбергът на корупцията в България, санкциониран по "Магнитски". Засега не е бил притесняван от българската прокуратура, но сега може би най-малко КПКОНПИ ще трябва да образува проверка и да се види що за активи е държал без да ги декларира", твърди Чобанов.

По-рано днес стана ясно, че в списъка на Pandora Papers има двама български политици. Освен Пеевски, все още не се знае кой е вторият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови