"Имам свободни пари. Да взема да ги дам на Пеевски и Доган, ама да не им изгорят ръцете"

Александра Маркарян 07 ноември 2015 в 13:51 10924 25

Снимка Булфото/Николай Варадинов

"А къде да бъдат парите ми? Къде? Кой ще ми казва къде да ми бъдат парите? Пеевски ли? Доган? Сега имам свободни пари. Да взема да им ги дам, ама да не им изгорят ръцете. Що за безумен разговор?"

Това беше реакцията на бившия премиер Иван Костов след въпрос за депозита си в Корпоративна търговска банка (КТБ) в интервю за Дарик радио.

Темата беше повдигната отново през изминалата седмица, когато синдиците на КТБ публикуваха списъци на цесиите и на клиентите на банката, които са имали преференциални лихви по депозитите си. Сред тях Костов, дъщеря му Мина, ДСБ.

Костов беше категоричен, че изваждането на тази тема отново на вниманието на хората цели подмяна на реално случващото се в страната.

Той коментира и протестите на полицаите заради намерението да бъде отнета привилегията им да получават 20 заплати при пенсиониране. Той предложи 20-те заплати при пенсиониране да останат, но за всяко провинение на полицай да се отнема от тези заплати.

"Имам идея - защо не се приложи американското правило за бонусите при пенсиониране? Отнемане за всяко провинение. Санкция. Да имаш право на 20 заплати, но да можеш да ги загубиш и да можеш да загубиш и допълнителното си пенсионно осигуряване, защото не си бил истински полицай.

Така ние от тия 40-50 хил. полицаи ще имаме истински 30 хил., които са силно мотивирани да спазват закона и да накарат другите да го спазват.

Това ще бъде много силно дисциплиниращо. Никой не им мисли злото, но те трябва да правят това, заради което са там - да пазят реда, да бъдат страж на порядъка в страната", каза Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!