Имам 6 по висша математика. Кабинетът няма да падне, прогнозира Борисов

Лидерът на ГЕРБ е недоволен от изказването на политолог тази сутрин, но нямало да каже името на телевизията, че ''утре може да им стане кандидат за кмет''

Ружа Райчева 09 октомври 2023 в 18:51 5474 14

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Бойко Борисов

Бойко Борисов обяви, че правителството би могло да падне, само ако ГЕРБ или "Продължаваме промяната - Демократична България" се оттеглят от него. Според него е очевидно, че вотът на недоверие няма да мине. 

Днес Борисов говори пред местните структури и привържениците на партията в Кюстендил, където ГЕРБ представиха листата си с кандидати за общински съветници. В Кюстендил ГЕРБ подкрепя независимия кандидат Петър Паунов, който се кандидатира за четвърти пореден мандат. Той бе избран за кмет през далечната 2007 г.

В края на миналата седмица парламентарните групи на "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" внесоха искане за вот на недоверие срещу кабинета "Денков-Габриел". Борисов посочи, че общият сбор на гласовете им не достигат, а ДПС гласува с ГЕРБ и ПП-ДБ:

"Математиката не им излиза, ама почнаха да пускат постове и да се възбуждат. Правителството може да падне, само ако ПП-ДБ или ние се оттеглим от него. Та чак постове, чак умножения, деления. Не е тригонометрия, не е стереометрия - за тези, които са пускали постове срещу мен. Защото съм държал изпити по висша математика и имам шестица." 

Бойко Борисов заяви, че е сложно да се говори в предизборна ситуация, когато има две войни - в Украйна и в Израел. Той изтъкна, че именно ГЕРБ са били тези, които са настоявали да се прати оръжие по времето на "правителството на Кирил Петков, Слави Трифонов и Корнелия Нинова" (б.а. - лидерът на ГЕРБ не спомена Христо Иванов, който също бе сред коалиционните партньори тогава).

Недоволство от незнаен политолог в незнайна телевизия

Лидерът на ГЕРБ изрази недоволство от политолог, когото не пожела да назове. Тази сутрин въпросният политолог е заявил по телевизията, че Борисов чака да се напълни бюджетът с пари, за да ги раздава.

"Няма да кажа името на телевизията, че утре може да ни стане кандидат за кмет!", пошегува се Борисов и разсмя залата. Той обясни, че тази фраза му се е "забила в съзнанието" и каза, че единственото нещо, от което е имал "битова нужда", е да направи Околовръстното в отсечката между Банкя и бул. "Цар Борис III", а не го е направил. 

Борисов прекара около 10 минути в говорене за незнайния политолог и в опровергаването на твърдението му за бюджета.  

Кметът на Кюстендил нарече Борисов "Г-н премиер". Борисов отвърна, че двамата били "две звезди в Брюксел"

Христо Терзийски, който е народен представител от Кюстендил, представи Петър Паунов и каза, че ако той бъде подкрепен на изборите, така че да спечели още на първи тур, Кюстендил ще стане още по-хубаво място.

Петър Паунов заяви, че когато е влязъл в общината, не е имало един басейн с минерална вода, а в момента има 5 действащи. "2007 е имало 4 хотела, 4 къщи за гости и 1 санаториум. Сега има 6 хотела, 8 семейни хотела, 45 къщи за гости, 25 апартамента", каза той.

По време на речта си Паунов се обърна към Борисов с думите "Г-н премиер".

"С него имаме закачка - още докато бях кмет на София и бяхме две звезди в Брюксел. Помниш ли на една изложба?", попита го на свой ред Борисов, когато взе думата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

14

случайно прочетох

10.10 2023 в 12:10

Навремето, като копаеха дупки в града хората се шегуваха, че търсят дипломата на бай Тошо, а сега сигурно търсят студентската книжка на еднокнижника, ако я има, де....
И ако верно има 6, по която и да е част от висшата математика, значи го е изпитвала Лили Иванова ;–)

17439

13

мнение от IP

10.10 2023 в 09:01

И така, в шеги и закачки, минаха 15 години. Чекмеджето на отличника по висша математика се напълни, а нашите продъжиха да се изпразват. Утре може и прокурор да стане кандидат за кмет на ГЕРБ (разбирай на Борисов). А лизачите на задници не свършват...

5330

12

deyan_h

10.10 2023 в 00:36

И Бахура.
Бахура е Сичко.

-1395

11

Гьорче2

10.10 2023 в 00:25

deyan_h,

И Бахура! :-)

Както казваше Големият Къци Лафазанов.:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=qaWReH6xiXE

900

10

Rex

09.10 2023 в 23:12

Бацето смята че висша математика е кога тракаш със сметалото на вишката.

2073

9

Johnny B Goode

09.10 2023 в 22:38

Да бе, и мутра и рекетьор съм го нарекъл даже ;)

2550

8

alfakentavur

09.10 2023 в 22:35

Добре, Джони, но защо наричаш Петър Берон "австралопитек"?

2073

7

Johnny B Goode

09.10 2023 в 22:29

Висша математика в пожарникарското учиилище, молим ви се... Сигурно от неопределените интеграли му се е объркала логиката, та и досега.

В Рибния Буквар д-р Петър Берон казва, че в математиката имало три действия - събиране, изваждане и умножение. Имало и четвърто - деление, ама то не било за всяка глава.
Колкото до този авсралопитек, едва ли е научил повече от събиране, и то се е случило докато е бил мутра и е рекетирал наляво у надясно.

5330

6

deyan_h

09.10 2023 в 22:13

И практика... )))

5330

5

deyan_h

09.10 2023 в 22:12

Струнната Теория на раз-два.
Вързваш струна от виолончело...
Към чувствителното място на опонента... И просто му показваш палката, с която на тази струна можеш да докараш Симфония...от болка.

Е, не е точно математика, но ББ определено разбира от струнна теория... )))
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика