Янев издига кандидат-кметове в големите градове, води разговори за коалиции

OFFNews 04 септември 2023 в 13:43 1348 1

Стефан Янев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Стефан Янев

Партията на бившия служебен министър-председател Стефан Янев "Български възход" ще издигне кандидати за кметове почти навсякъде в областните градове, включително в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Днес официално бе представен кандидат-кметът на "Български възход" за Варна - адвокат Петър Николов, предаде БТА. "С тази номинация партията слага началото на позитивната си кампания за местните избори, а целта е да се търсят идеите и темите, които вълнуват хората", заяви при представянето Янев. Той уточни, че идеята е партията да търси подход към хората и да чуе проблемите и да им отговори.

Формацията все още води разговори за евентуални коалиции, както и иза подкрепа на независими кандидати, издигнати от инициативен комитет. Координаторът на партията във Варненска област Диан Драганов допълни, че в региона формацията ще има най-вероятно кандидати в още две общини, както и листи за съветници в 9 общини.

Най-вероятно утре или вдругиден "Български възход" ще внесе в Централната избирателна комисия документите за регистрация за участие в местния вот, каза още Стефан Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки