И Пеевски се загрижи за Пирогов след случая ''Емин'': Пълна и безусловна подкрепа!

OFFNews 05 септември 2023 в 13:16 4588 3

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Делян Пеевски

След всички изредили се да коментират случая от "Пирогов" със съветника на военния министър Мустафа Емин, който вдигнал скандал и заплашвал персонала след четиричасово чакане да прегледат сина му, с призив в защита на спешната болница излезе и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Днес той публикува пост във Фейсбук, в който изразява "пълна и безусловна подкрепа за "Пирогов".

"Проследявайки събитията от последните дни, свързани с “Пирогов”, изразявам пълната си и безусловна подкрепа към ръководителя на болницата д-р Валентин Димитров и целия екип на “Пирогов” срещу недопустимата арогантност и агресия, на които са подложени. Смятам, че всички ние сме длъжни да изразим ясно и високо непримиримостта си към това самозабравили се чиновници, като Мустафа Емин, политици и каквито и да са се самонарекли, да си позволяват да унижават и обругават български лекари и медицински сестри, изисквайки “специално” привилегировано отношение, използвайки позициите си за оказване на натиск и принуда.

Още по-малко е допустимо това, че вместо да понесе отговорност за допуснатата грешка и нарушение, се прави опит целият този срамен за извършителя случай да се пренесе на политическото поле.

Нашите лекари и медицински работници изнесоха на плещите си кошмара на Ковид пандемията. “Пирогов” и екипите му винаги са на първа линия при най-страшните бедствия, катастрофи и трагедии.

Те заслужават единствено нашия респект и уважение!", пише Пеевски.

Скандалът избухна, след като на официалната страница на болницата в социалната мрежа бе публикуван пост на медицинска сестра, която разказва как съветникът Емин заплашвал с намеса на здравния министър Христо Хинков, за да бъде прегледано детето му с предимство. Случаят е от 28 август. След разказа ѝ Мустафа Емин призна, че е бил "малко по-емоционален", но отрече да е настоявал за извеждането на друго дете от шокова зала, за да влезе неговото.

Оттогава насам реакциите валят, при това не само от засегнатите страни и свързаните с управлението на здравеопазването у нас, а от цялата богата палитра на политическия и обществения живот. В резюме те бяха от предпазливи упреци, през оправдания, до директни искания за оставка. На последното военният министър отвърна, че първо ще се запознае в детайли със случая, а после ще реши.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    10212

    3

    Човека

    05.09 2023 в 16:26

    Ау че мирише цялата тая работа.

    318

    2

    Valioka

    05.09 2023 в 15:40

    Нещастник...

    1000

    1

    Снежка

    05.09 2023 в 14:33

    Нормална реакция на ДПС. Бесни са на Емин, че не е при тях. Също и да уязвят ПП/ДБ.
     
    X

    Историите на Иво Иванов