И Манолова, и Фандъкова обещават: Данъците в София няма да се вдигат

OFFNews 17 октомври 2019 в 09:03 4994 4

Снимка Нова тв

Кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова се изправиха една срещу друга в пореден предизборен дебат в сутрешния блок на Нова телевизия.

В началото на дискусията те споделиха с какво се гордеят и от какво се срамуват в живота и работата си.

„Гордея се, че за 14 години в политиката не съм сменила приятелите си. Не се гордея с организацията на ремонта на „Графа”, сподели кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Тя бе категорична, че никога не се е стремила към власт и позиции и на изборите след 10 дни ще се бори за доверието на софиянци.

„Гордея се с това, което направих като омбудсман за разрешаване на проблемите на хората. Гордея се с това, че сама взимам решенията си, нямам ментор, отговарям пред съвестта си и пред гражданите. Срамувам се от това, че понякога закъснявам”, каза Манолова, чиято номинация за местния вот беше издигната от инициативен комитет.

Манолова обобщи програмата по следния начин:

„Безспорно София е по-богата от всеки друг град в България, но на фона на останалите европейски столици сме по-бедни. Има неравенство между центъра и кварталите. Ако бъда избрана за кмет, ще променя това. Ще осигуря достъп до качествено образование и ще направя така, че да няма повече деца в листите на чакащите за градините. Ще бъдат изградени лекарски и стоматологични кабинети и ще бъдат създадени условия за спорт във всеки квартал. Защото столицата е последната спирка преди Терминал 2 на летището”. 

Фандъкова пък обеща увеличение на доходите и подчерта, че това може да бъде постигнато с развитието на производства с добавена стойност.

"Трябва да привличаме инвестиции в технологично производство. Това ще означава повече и по-качествени работни места. Така местният бизнес ще има повече възможности за изява и за излизане на външни пазари”, заяви Фандъкова.

Тя каза още, че към момента две компании проявяват интерес към промишлената зона „Кремиковци”. Работело се по изграждането на инфраструктурата там. Започнали са и проучвания за леко метро или трамвай, който да свързва бул. „Владимир Вазов” със зоната.

И Фандъкова, и Манолова са категорични, че ако поемат руля на София за следващите четири години, няма да вдигат местните данъци и такси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

4

Toni2019

17.10 2019 в 18:38

Защо в дебата не бяха поканени други кандидати това е манипулация на нагласите и е напълно недемократично

4022

3

Другарки "Верваме"Ви след,като всички възможни данъци и
такси плюс цени на градски транспорт,вода,ток,парно,
гробищни места и други се увеличиха в сравнение с
10.11.89г. от порядъка (15- 25)пъти.
Сега ще се наблегне на цените на стоките!(Не забравяйте,удара
който се готви с "ТОЛ" системата)

12001

2

Севтопол

17.10 2019 в 10:28

Нострадамусе, най-голямото безочие на света е след всичко, което човек е осрал само преди 5 години, сега да излезе и, ни лук ял, ни лук мирисал, да иска доверие точно в София, от хората, които тогава заклеймиха партията ѝ. Това е пълно безсрамие и гьонсурат.

18551

1

Нострадамус

17.10 2019 в 09:59

Фандъкова, не разбра ли, че с Кражби не се управлява! Ти ще останеш в съзнанието на хората като Крадлата на боко и Шайката ГЕрП!