И Елена Гунчева мисли за собствена партия

Костадинов искал депутатите да дават безотчетните си пари за партийната каса, но не казвал за какво се харчат

OFFNews 12 юли 2022 в 12:59 2504 1

Архив

Снимка БТА/Минко Чернев

Елена Гунчева

И доскорошното "нежно острие" на "Възраждане" и настоящ независим депутат Елена Гунчева мисли за собствен политически проект, заяви тя в интервю за "България он еър".

"Мислила съм (за собствена партия), но все още е рано да се каже. За това трябват доста усилия, доста пари. Както виждаме – без силна подкрепа повечето партии си остават един файтон хора", добави тя. И уточни, че още не е сигурна дали ще остане в политиката, но получава покани от различни партии.

Няколко дни след падането на кабинета "Петков" Гунчева обяви, че  напуска парламента. Депутатката се сбогува с НС с обвинения към лидера Костадин Костадинов. Нещо повече, тя заяви, че групата ѝ гласувала в синхрон с ГЕРБ-СДС, което противоречало на принципите ѝ. Няколко дни по-късно тя се отказа и заяви, че става независим депутат. До последно тя твърдеше, че се чуди дали да подкрепи втория кабинет на "Продължаваме промяната". Миналата седмица източник на OFFNews от парламента съобщи, че Гунчева и Цвета Галунова са двамата народни представители, които са се съгласили да подкрепят нереализирания проектокабинет "Василев". Днес обаче тя отрече.

Гунчева не присъства при гласуването на внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков заради здравословни проблеми. Болничният ѝ изтича утре, но ще бъде удължен с до 10 дни заради предстояща операция, каза тя и даде заявка, че след това, ако все още има парламент, ще се върне на работа като независим депутат, "защото има каузи, за които ще се опита да направи нещо." Тя обясни, че става въпрос за Закона за българското знаме, законопроект за общинската собственост, както и законопроект за защита на длъжниците.

Депутатката отправи нови критики към Костадин Костадинов. По думите ѝ голям проблем били и безотчетните пари на депутатите, които са внасяни в партийната каса, без обаче да им се съобщава за какво се харчат.

Тя прогнозира, че ако "Възраждане" вземе властта, то това ще е вредно не само за партията, но и за държавата. Гунчева каза още, че не би подкрепила проектокабинет на ДБ с министър-председател човек от ПП. Според нея този парламент няма необходимото мнозинство, за да се приемат важните закони. Тя обаче заяви, че работещо решение би било излъчване на програмно правителство от експерти. Според нея за такова е нужно съгласие и диалог и с опозиционните партии, които обаче не демонстрилали желание за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови