И ''Български възход'' се люспи: Бивша депутатка отива в коалицията на Митева и Каримански

Липсва яснота кои са лицата на "Български възход" по региони и чия номинация са, заяви отцепничката Лидия Недева

Ружа Райчева 23 февруари 2023 в 14:23 4266 1

Стефан Янев и Лидия Недева по време на предходната предизборна кампания

Снимка Фейсбук

Стефан Янев и Лидия Недева по време на предходната предизборна кампания

Бившата депутатка от "Български възход" Лидия Недева напуска партията на Стефан Янев. Тя ще продължи политическата кариера се в коалицията "Заедно" на бившият председател на Народното събрание Ива Митева и финансистът Любомир Каримански, съобщи Недева на профила си в социалните мрежи.

По думите ѝ в "Български възход" липсват партийни структури. Недева пише, че е загубила е доверието на коалиционните си партньори, че липсва яснота кои са лицата на партията по региони и чия номинация са.

"Заявявам на г-н Янев, обществеността и гражданите на Пловдив, че отказвам да участвам в изборите на 2 април 2023 г. като кандидат на “Български възход”, но оставам с коалиционния партньор от “Български възход”- Партия на Зелените в лицето на г-н Владимир Николов и се присъединявам към Коалиция ЗАЕДНО", написа Лидия Недева.

В коалиция "Заедно" засега са се включили четири партии - "Зелените", представени от Владимир Николов, "Социалдемократическа партия" на Тодор Барбалов, "Сбор" на Димитър Илиев и "Движение на непартийните кандидатите" на Минчо Христов.

От пресцентъра на "Заедно" потвърдиха пред OFFNews, че Недева вече е част от коалицията на Ива Митева и Любомир Каримански. В края на миналата година двамата на свой ред се разграничиха от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", след като формацията не успя да събере достатъчно подкрепа, за да влезе в парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

23.02 2023 в 15:07

Маргиналиите или се люспят, или възкръсват, само Бареков още не се е появил на хоризонта, баси боклуците...
Позачетох последната книга на Д-р Тони Филипов, Царство му Небесно, та се смях на глас при прочитането на позабравения виц, според който с оглед на блестящото представяне на партия "България без цензура" на последните избори за Европарламент е постъпило мотивирано предложение в Столичния общински съвет булевард "Дондуков" на бъде прекръстен на булевард "Дудуков"...
 
X

Да помогнем на украинските деца!