Христо Иванов: Парламентът съществува заради опозицията, рецептата не е ''против кого'', а как да продължим

Сбъркахме, като не дадохме достатъчно представителство на опозицията в комисии, заяви съпредседателят на "Демократична България"

Ружа Райчева 29 юли 2022 в 14:31 2367 3

Христо Иванов, председател на парламентарната група на ДБ

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Христо Иванов, председател на парламентарната група на ДБ

Рецептата не е - против какво, не е - с кого никога, а как ще се управлява нашата република оттук нататък. Съжалявам, че в този парламент не можахме достатъчно добре да устоим, че парламентът съществува заради опозицията.

Това заяви председателят на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов по време на финална декларация в последния работен ден на 47-ото Народно събрание.

Лидерът на групата на ДБ Христо Иванов е на мнение, че парламентът съществува, за да може да спира твърде лесните и бързите решения и така опозицията да спира властта. Той обяви, че в този парламент депутатите не са разбрали това и така са сгрешили:

"Това не можахме през този парламент да го разберем. Сбъркахме с това, че не дадохме адекватно представителство на опозицията в комисиите. Звучи като нещо, което не е добре да се каже преди кампания, но държа да го кажа. Забравихме, че трябва да представляваме целия народ. Нашата цел да събираме тъканта на това общество, а не просто да издигаме някакви мнозинства."

Христо Иванов поиска да благодари на всички народни представители за общата работа и изрази желанието си неговата декларация да е по-различна от обичайното "размахване на пръсти и слогани".

Той заяви, че сега по време на поредната предизборна кампания ще се възпроизвеждат поредните клишета, но че това не пречи да се направи опит тази кампания и предсрочните избори да са по-различни. Според него трябва да се даде ясен отговор на въпроса как да се излезе от спиралата на политически кризи.

Христо Иванов призова за реформа на прокуратурата, така че тя да е ничия - освен на закона и на националния интерес. 

Лидерът на групата на ДБ призова депутатите да прекарат повече време със семействата си, така че когато се сблъскат всички пак, да бъдат по-добри хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

3

Да продължим без теб, Корнела и Киро в следващия парламент ще е едно добро начало :))

14469

2

случайно прочетох

29.07 2022 в 15:21

Прав е. Дано в следващия парламент има повече добри хора със семейства и по-малко клоуни и търгаши.
 
X

Да помогнем на украинските деца!