Христо Иванов отговаря на Борисов: Сезирай приятеля си Гешев, Севи да му пише по чатчето

Макар и Борисов да отрича връзка с ДПС, то кметовете на ГЕРБ се "гушкат с Пеевски", който е "най-добрият приятел на Борисов", смята съпредседателят на ДБ

Йорданка Веселинова 08 ноември 2021 в 13:29 6644 0

Снимка FB/ Да, България, стопкадър

Борисов цели да изплаши хората да не гласуват и изборите да се решат от твърдото ядро на ГЕРБ, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов във видео на живо от Велико Търново.

Така той задочно отговори на Бойко Борисов, който по-рано заяви, че са възможни манипулации на вота, защото на машините можело да се гласува по два пъти.

"Борисовите умотворения", както се изрази Иванов, са манипулативни и лъжливи, защото софтуерът на машините може да се контролира, ако всички партии получат достъп до изходния код и експертите на партиите проверят дали всичко е наред. Този метод за контрол е заложен в Изборния кодекс.

Съпредседателят на ДБ обаче заяви, че това не се случва, защото представителите на ГЕРБ в ЦИК блокират получаването на достъп до кода.

"Твоите хора в ЦИК си седят на ушите и не ни подкрепят, както е по закон, за да получим достъп до изходния код."

Според него лидерът на ГЕРБ лъже и измисля невероятни истории за нарушения на изборите.

"Ако имаш доказателства, обърни се към твоя приятел Гешев. Севи може да му пише в чатчето. Сезирайте го, защото така се прави. Да вземе най-накрая да свърши някаква работа", обърна се той към Борисов.

В противен случай той призова бившия премиер да спре да лъже и плаши хората.

Съпредседателят на ДБ отговори и на твърдението на лидера на ГЕРБ, според когото "Демократична България" е дала на ДПС в парламента двете най-важни комисии - регионалната и икономическата.

Иванов заяви, че колкото ДБ е участвала в избора на членове и председатели на комисии, толкова е участвала и ПГ на ГЕРБ. Според него това твърдение на Борисов е манипулативно.

Христо Иванов заяви още, че макар и Борисов да отрича връзка с ДПС, то кметовете на ГЕРБ се "гушкат с Пеевски", който е "най-добрият приятел на Борисов".  По думите му ГЕРБ и ДПС "подтискат избирателната активност и ерозират доверието в изборите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!