Христо Иванов: Няма да съм министър на правосъдието

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2021 в 09:49 979 0

Христо Иванов

Снимка Архив

Христо Иванов

“Няма да бъда министър на правосъдието”, заяви преди откриването на 47-ото Народно събрание съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред БНТ.

На въпрос имат ли ДБ самочувствието, че могат да проведат съдебна реформа обаче бившият правосъден министър в служебен и редовен кабинет отговори: "Кой, ако не "Демократична България"?".

Иванов припомни позицията на обединението, че е необходима системна съдебна реформа и заяви, че парламентът трябва веднага да се заеме с нея, както и с приемането на бюджета за 2022 г. Той се присъедини към призива на лидера на “Продължаваме промяната” Кирил Петков главният прокурор Иван Гешев да си подаде оставката.

“Нагласата ни е да подкрепим предложението за председател на НС от ПП, защото е логично политическата сила, която ще конструира мнозинството, да има и председател на парламента”, каза още Христо Иванов. И обяви, че ДБ традиционно ще предложи своя съпредседател Атанас Атанасов за зам.-председател.

По думите на лидера на “Да България”, разговорите с „Продължаваме промяната“ вървят добре, но има да се свърши още много работа до подписването на коалиционно споразумение. И когато то бъде завършено в детайли, трябва да бъде одобрено от колективните управленски органи на “Демократична България”.

Според Иванов няма теми препъни-камък, но има още много, които не са обсъждани. Въпреки това неговата оценка е, че е налице висока степен на консенсус по предложените цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови