Христо Иванов: Когато сме се разбрали за попълване на регулатори, трябва да си спазим договорката

Ружа Райчева 29 юни 2023 в 11:10 1379 1

Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Христо Иванов

ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да заедно да изработят законодателна програма и да гласуват по нея. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след като тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов втвърди тона към ПП-ДБ. 

"Когато стигнем до разбирателство, че трябва да имаме обща законодателна програма, това означава, че ние заедно трябва да изработваме и гласуваме законопроектите по нея. Когато сме се разбрали преди да стартират процедури за попълване на регулатори и контролни органи, трябва да си спазваме договорката", каза в кулоарите на парламента Христо Иванов. 

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че иска да се състави коалиционен механизъм, а не коалиционно споразумение. Миналата седмица Борисов каза, че ротация на премиерите няма да има, а днес - че ще има. 

От своя страна Христо Иванов настоява, че ако ще се прави конституционна реформа, трябва да се обсъди "конкретна пътна карта". Той подчерта, че ПП-ДБ продължават разговора за Конституцията, защото според тях темата е от фундаментално значение за характера на това управление. 

По думите му ротацията е част от целия пакет от договорките с ГЕРБ и никой от ПП-ДБ не я поставя под съмнение. 

"Разведряване не бих очаквал твърде много, защото управлението ще бъде сложно и това няма да се промени. Факт е, че има разговор и че преминаваме към структуриране на този разговор за мен е добра новина", каза още Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки