Христо Иванов: ИТН да спрат да се държат авторитарно като ГЕРБ

"Наблюдаваме абсолютна рецепта за катастрофа. Нека избирателите преценят кой е виновен"

OFFNews 27 август 2021 в 12:48 8022 8

"Има такъв народ" да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори пред "Хоризонт" на обвиненията на Тошко Йорданов, който тази сутрин персонално го обяви за провала в опитите за съставяне на редовен кабинет в рамките на 46-ия парламент.

"Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи - липса на диалогичност, авторитарност, и после Христо Иванов е виновен. Аз в диалози с господин Йорданов нямам никакво намерение да влизам. Единственото нещо, което се надявам, е някъде, на някакво ниво в ИТН да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да си променят подхода. С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите преценят кой е виновен", каза Иванов.

Той уточни, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в преговорите, организирани от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

4

yoghurt

27.08 2021 в 15:44

Как не разбраха шишковците, дечица на ДС мутрите - намират някой кадурен, и няма да ги ринат. Гешев например, ако не беше кръгъл идиот показно̀ да прави акция с автомати в Президентството - нито протести щеше да има, ни гявол... Ей го и сега Слави - вместо да поеме инициативата, той се закопава и дава дивиденто само на Бойко, всички други които искаха промяна губят... Така че, явно ги е много страх някой да не осъди хидролога на републиката...

2602

3

Г-н Колев

27.08 2021 в 15:00

Ха-ха... Тролове, беснейте! ДаБг е вече в парламента и % им растат.
 
X

Да помогнем на украинските деца!