Христо Иванов: Единственият възможен диалог днес, е за честността на изборите (видео)

OFFNews 24 септември 2020 в 21:43 4370 4

“Посланието на протеста и нашето политическо послание е много ясно: диалог оттук нататък само в предизборна кампания, с избирателите. Диалог по въпросите, които избирателите са сложили, така че тези въпроси да превърнат следващите избори в един референдум - референдум за състоянието на върховенството на закона и за възможността изобщо да се има доверие на институциите в България. Накъде ще продължи България, за да се модернизира?” - заяви Христо Иванов днес в разговор с Лили Маринкова за предаването “Алтернативата” по ТВ 1. Той определи призивите за диалог от страна на властта като опит за печелене на време, защото кризата днес е резултат от липсата на диалог.

“Управляващите, за да докарат толкова много хора по цялата страна и, между другото, по цял свят от българската общност в чужбина, да са на улиците вече три месеца, това показва, че всякаква възможност за разумен разговор, през институциите, през медиите, се е изчерпала от гледна точка не просто на хората на улицата, но на огромна част от общественото мнение.” - заяви Иванов и припомни, че според поредица от социологически изследвания протестите се подкрепят от между 60 и 70% от населението.

Според Иванов Сараят - ДПС ДП, Руското лоби около Първанов търсят начин да осигурят още време на Борисов, за да бъде отслабен натискът около него.

Като тема на деня и единствена възможност за диалог с управляващите Иванов посочите темата за честността на изборите.

“Искаме оставка на това управление и на Главния прокурор веднага. Единствената тема, по която си струва да се води някакъв диалог, е честността и организацията на изборите.”

Лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България” призова зрителите да се включат в кампанията, наречена от него “Операция Независимост”, с която от обединението започват масово записване на доброволци, които да бъдат застъпници по изборните секции в деня на изборите, за да гарантират честното броене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

4

Jinx

27.09 2020 в 10:43

Хмм...Честност е неясно понятие за политиците. Иванов не прави изключение.

4000

3

Biser

25.09 2020 в 14:16

Тоя да спре да се изявява като съвременен Дон Кихот, че е малко смешен в тая роля и хич не се връзва.

4006

2

Kongoto

25.09 2020 в 13:48

Ристето говори за Операция Независимост, когато самият той е много пряко и изцяло зависим от Прокопиев, Маджо и .. да изброявам ли още?!

1894

1

Sashkavas

25.09 2020 в 09:06

Честни избори са само тези дето ДБ ги печели а ГЕРБ губи, иначе значи има манипулации. Диалог значи Ристьо се празни пред мисирките (пардон медиите) а Боко изпълнява, щото иначе не е диалог а диктатура. Айде стига с тия инфантилизми и престанете да ни занимавате мокроте сънища на тоя провален и амбициозен пудел.