Христо Иванов е виновен, че няма правителство. В НС имаше Татянадончевщина, твърдят от ИТН

Радев ще спечели президентските избори. Това е доказателство, че който е срещу ГЕРБ - печели, твърди Тошко Йорданов

OFFNews 15 септември 2021 в 17:44 7417 6

Tози парламент не е излъчил правителство, защото "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България", ГЕРБ-СДС, "БСП за България", са заявили ясно, че няма да го подкрепят, каза Тошко Йорданов в декларация от името на ПГ "Има такъв народ". По думите му единствено от ДПС са мълчали.

Той твърди, че що се отнася до заявените общи цели и посоки с дясната страна на залата, а и с "БСП за България", те всъщност са се оказали без никакво значение заради намерията за "персонален контрол върху бъдещото правителство".

"Този персонален контрол бе поискан от Христо Иванов в присъствието на още четири човека в нашата стая. Това са факти. Така че, ако някой носи персонална отговорност защо не се случи - това е г-н Христо Иванов, който там счупи процеса по правенето на правителство", коментира Йорданов.

"Татянадончевщина"

Този парламент изказа наяве така наречения процес "Татянадончевщина" - с ходене по парламентарни групи, опити за отцепване на хора, размахване на листчета, на които не си спомняме какво сме писали на тях. Това е форматът, в който се е работело в тези парламенти, твърди още депутатът от ИТН.

Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички. Едно се говори в кулоарите, друго се говори на консултациите и съвсем различно се приказва пред медиите, добави той.

Още нападки срещу ДБ

В декларацията от името на ПГ ИТН се посочва, че именно промените в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внесени от ДБ и приети още в 45-ото Народно събрание, са станали причина за това дълго време да няма сформирани комисии в това Народно събрание, тъй като на практика работата му е блокирана за един месец.

Сред въпросните поправки Йорданов визира въвеждането на изискването законът да стои един месец за обсъждане преди да влезе в комисии и в зала:

"Това принуди правене на нов правилник. Новият правилник бе приет един месец след като този парламент започна да действа. През това време и извънземни да станехме - нямаше как да приемем каквото и да било, защото процесът беше блокиран в предишния правилник."

Йорданов коментира, че драмата с искането от страна на ДБ за извънредното заседание на парламента в понеделник отново е показала "тежко" непознаване на правилника:

"След това тръгнахте да обвинявате всички останали, че те не искали да правят нещо и благодарение на госпожа Митева, която за разлика от вас познава законите, днес има нормално, легално заседание и това, което трябваше да бъде направено, беше направено, разбира се и благодарение на президента Радев, който постъпи морално и остави този парламент още един ден да работи."

ИТН са на мнение, че единствените неща, които е приел този парламент, са актуализацията на бюджета и отнемането на Бюрото за защита на свидетели от Гешев:

"Тоест двете комисии, които реално успяха да се организират в тези ужасяващо кратки срокове, бяха правна и бюджетна, на които председателите бяха от ИТН. Ако не бяха те и това нямаше да се свърши"

Към ГЕРБ Йорданов се обърна с думите: "Има президентски избори, които президентът Радев ще спечели и това е доказателство, че който е срещу вас - печели".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

Райчо

15.09 2021 в 21:00

ИТНарите се ядосват, че в НС има по-голяма уста от техните! Не могат да приемат, че някой се бъзика с тях, както те се гаврят от телевизията.

6245

1

kokoten

15.09 2021 в 18:01

Първо вижте гредата в собственото си око,а после гледайте какви са дугите....По-големи празноглавци от ИТН едва ли някога ще има....