Христо Иванов: Докато се обиждаме в парламента, избирателите си казват ''Вие всички сте боклуци''

Ружа Райчева 15 септември 2021 в 16:21 9720 3

Днес не е последният ден на това Народно събрание, а първият на следващото. Чака ни грозна кампания, в която ще се сочим с пръсти и ще говорим как всички други са боклуци, а избирателите ще си мислят „Вие всички сте боклуци“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на "Демократична Бъглария" Христо Иванов. 

Той отбеляза, че провалът на този парламент е заради липсата на съгласие за воденето на най-базов диалог между формациите.

"Дори не можем да проведем среща, без да се разказва после по медии какво се е казало там. Не може да се превръща в компромат самият факт, че е имало среща", посочи Христо Иванов.

Според него политическата система в България минава през важна трансформация и този процес няма как да се случи еднократно, линейно или организирано: 

"Хубаво е извън хаоса, атаките и недоволствата да разгледаме този процес, да го назовем. Стигнахме до ситуация, в която няма един голям, няма пореден спасител, няма някой, който да се смята за свръховластен."

Иванов акцентира, че централният въпрос на тази криза е въпросът как в България се осъществява властта – в чий интерес и в чие име. Той е мнение, че основната криза, от която обществото ни страда, е морален разпад:

"Свикнали сме на безконтролна власт, която се презарежда. Това породи криза на моралното самочувствие на нашата нация. Властта е най-предизвикателната материя за човека и трябва да се дозира."

По думите му предстои да има повече средни по размер партии, което ще отнеме възможността да се поставят ултиматуми от големите на по-малките политически сили.

Христо Иванов изрази съжаление, че 46-ото Народно събрание не се е фокусирало повече върху политиките, свързани с коронавируса.

И добави, че в първия учебен ден в страната депутатите трябва да си признават, че имат много да учат.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  6145

  1

  kokoten

  15.09 2021 в 17:57

  Прави са избирателите:"Всички сте боклуци"...и няма нищо за чудене...
   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика