Христо Иванов: Днес подписваме - не искам да ви заблуждавам, ще е сложно

Ружа Райчева 10 декември 2021 в 11:45 2796 0

Снимка Архив

Очаквам днес да бъде подписано коалиционното управление. Не искам никого да заблуждавам, ще е сложно по много причини, но всички ние трябва с необходимата сериозност и съзнание за отговорността, която имаме, да подходим към това управление.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента. 

"За нас е важно да бъде ясно, че ние даваме подкрепата си на мандатоносителя от ПП и в този смисъл ще бъде на многостранна база. Много беше важно да се състави редовен кабинет. Това мнозинство с цялата му сложност гарантира стратегическата цел да има мнозинство за управление, което да не зависи от ГЕРБ или ДПС", каза той. 

По думите му заложените приоритети, които са застъпени в бъдещото управление, са много важни за ДБ:

"Застъпени са много важни за нас теми като съдебната реформа, електронното управление, реформа и опазването на околната среда. Това са области, в които се надяваме, че ще имаме принос и ще почнем да решаваме важни проблеми, които от години се поставят, но корупционната коалиция на ГЕРБ и ДПС не позволяваше да се решават."

Христо Иванов очаква да може да бъде упражнявано конкретно лидерство, насочено към приоритетите на "Демократична България". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!