Христо Иванов: Да не се правим на маймуни и да седнем на масата за преговори за службите

Според съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов първо е получил подкрепата на Борисов за реформата в сектора, но после е усетил, че е време за много важен сигнал

OFFNews 20 септември 2023 в 20:26 5495 4

Иванов

Снимка БГНЕС

Христо Иванов разбира постъпката на Атанас Атанасов като важен сигнал.

Подалият оставка като председател на парламентарната комисия за контрол на службите Атанас Атанасов е обсъждал реформата в сектора лично с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и е получил подкрепа за нея. Това обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред бТВ.

Атанасов обаче е усетил, че е време да даде "много важен сигнал" по една от ключовите теми за това накъде ще върви България и за нейната сигурност, дали управляващите ще намерят политическа воля да модернизират българските служби, така че да е сигурно, че те могат да служат на страната.

"В един момент, без един телефонен разговор, се оттегля тази подкрепа. Така не се прави", бе категоричен Иванов и посъветва ГЕРБ "да не се правим на маймуни" и да се върнат на масата за преговори. 

Христо Иванов допълни, че ако партията на Бойко Борисов има по-добра идея за службите, да я предложи.

От думите му стана ясно, че премиерът Николай Денков се е справил със ситуацията с протестиращите.

"Чудя се дали парламентът повече попрепечи, отколкото да помогне. Вече няма отделни проблеми, всичко много бързо ескалира", посочи още съпредседателят на ДБ.

Иванов обясни, че "Продължаваме промяната-Демократична България" участва "във възможното управление на страната, което да започне да решава проблеми". То е толкова добро, колко е възможно да реализира приоритетите си.

"Това е нещо трудно и сложно. Базирано е на тежки компромиси. Ежедневно се питаме дали си струва и дали работи. Като гледам Денков днес, си струва. Като гледам оставката моя приятел Атанас Атанасов, си казвам още много трябва да работим, защото тази оставка е много сериозен сигнал. Става дума за хибридна политическа форма. В нея има програмно правителство и правителство на малцинството", изтъкна Христо Иванов.

"Нямахме и нямаме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това е толкова важно, че дори дългогодишни наши опоненти като ДПС разбират, че е добре за тях и страната да застанат до тези приоритети и да ги подкрепят", добави още Иванов.

По думите му е излишно да се коментира ролята на ДПС в управлението. Движението само си дефинирали ролята и дали подкрепя конкретни приоритети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

4

Stoyancho

21.09 2023 в 14:57

Тоя е най - големата маймуна!

1017

3

IvoIvo

21.09 2023 в 12:18

Само дето вие си направихте избирателите на маймуни, ама няма нищо...

4038

2

Moirae

20.09 2023 в 23:22

Това, че Борисов прави подмятания за коалиция с ДПС, а Пеевски прави всичко възможно да бъде сниман, са са трикове за подкопаване доверието в ПП-ДБ. Не са минали 3 работни месеца и никой не трябва да се поддава на мутренските им номерца. Както казва Иванов: правят се на маймуни. Търпение, упоритост, проверка и подкрепа, където и когато е нужна. Срещу мафията, срещу кремъл - за България и за Европа.

5827

1

pisnamiotmutri

20.09 2023 в 21:10

Пак ли ще го играете излъгани от престъпници? Кой повтаря една и съща грешка повече от веднъж и заслужава ли такъв човек доверие?

Вече на всички им писна от фалшиви наивници. Жалко за пропиляното време и доверие на стотици хиляди българи.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика