Христо Иванов: Бихме обсъдили вариант за кабинет с по-ограничен хоризонт

Ружа Райчева 30 юни 2022 в 15:28 4098 1

Снимка БТА/Минко Чернев

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, отколкото въпросът за името на следващия премиер", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента. 

Той е на мнение, че важното е да се разбере дали става въпрос за ново правителство, което да си постави за цел да довърши четиригодишния мандат, или за кабинет с по-ограничен хоризонт и дневен ред, който да реши най-спешните проблеми в рамките на следващата година:

"Бихме обсъждали и такъв вариант, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкова политически лидери", каза Иванов.

Според него подкрепа за излъчване на правителство с първия проучвателен мандат, който утре президентът Румен Радев предстои да връчи на ПП, може да бъде събрана в рамките на това Народно събрание.

"Топката е в полето на мандатоносителите от "Продължаваме промяната". Те трябва да кажат каква визия имат", каза съпредседателят на ДБ. 

Христо Иванов заяви, че могат да се търсят различни формули за съставяне на нов кабинет, като най-добрият вариант за страната е да бъде излъчено редовно правителство още с първия мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

30.06 2022 в 16:34

С 5 от 7 руски партии в парламента къде сте тръгнали да се мъчите. Оставете го този народ да се гърчи. Дори за едни честни избори не може да се пребори
 
X

Да помогнем на украинските деца!