Христанов заговори за нови лидери. Но не коментира, за да не влияе на вота

Ружа Райчева 03 февруари 2023 в 11:36 4674 2

Иван Христанов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Иван Христанов в Народното събрание

Депутатът от "Продължаваме промяната" и бивш зам.-министър на земеделието Иван Христанов, отговорен за разкриването на схемите на фирмата, осъществяваща фитосанитарен контрол на "Капитан Андреево" - "Евролаб 2011", публикува видео във Фейсбук, в което говори за разочарование от партийните лидери.

Според него финалните декларации на лидерите на парламентарните групи при закриването на 48-ото Народно събрание са показали неспособност да бъде чут "гласът на обикновения българин на селото и на града". По думите му това е бил парламент, който не е излъчил нито един лидер, и в което е доминирал езика на разделението и омразата.

"Какво е бъдещето оттук нататък? Имаме нужда от политически лидери, които могат да създават обединителни каузи. Каузи, които да бъдат чути от целия народ и да привлекат неговата енергия. Аз посвещавам бъдещето си на този политически разговор и на българската мечта. И ви моля да го направим заедно. Благодарим ви", каза вчера Иван Христанов.

Днес пред OFFNews Христанов заяви, че винаги е бил медийно открит, но в случая ще се въздържи от коментар до 3 април, "за да не влияе на изборите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови