Христанов прави нова партия, за да връща нормалния тон в политиката

OFFNews 27 февруари 2023 в 13:02 3013 0

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Иван Христанов

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Иван Христанов ще прави собствена партия, съобщи той пред Нова телевизия. 

Той бе едно от знаковите имена в партията на Кирил Петков и Асен Василев - като зам.-министър на земеделието в кабинета "Петков" участваше в разкриването скандала около "Капитан Андреево". В последния ден на 48-ото НС той заговори за нови лидери, а в началото на февруари съобщи, че няма да е в листите на ПП.

Днес Христанов заяви, че причината за раздялата му с партията е, че за политиката не можело да се говори "спокойно и нормално", а тонът бил "невъзпитан, остър" и такъв, който изгражда пропасти. 

"Единственият начин ние да създадем нов тон на разговор в политиката, е да създадем ново политическо тяло, образно казано, което да го зададе."

Той заговори, че ПП е попаднала в политическия капан на конфронтацията. По думите му в политиката не трябвало да има "етикетиране" на добри и лоши и разделения, а политическите формации трябвало да са говорили една с друга с взаимно уважение. Бившият депутат не отговори на въпрос как трябва да се говори за проблеми като корупцията и натиска върху медиите.

Христанов прогнозира, че след изборите няма да се промени разпределението на силите. По думите му това ще се случи, но ако се активират негласуващите хора.

Той се усъмни, че контрабандата на "Капитан Андреево" може да се е върнала. И се притеснява, че все още не са инсталирани камери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!