Хора с привилегии в МВР поставяли на Борисов ултиматуми за по-високи заплати

OFFNews 26 септември 2017 в 13:10 7050 1

Хора с привилегии в МВР поставяли на Борисов ултиматуми за по-високи заплати

Снимка Правителствена пресслужба

Хора с привилегии в МВР поставяли на премиера Бойко Борисов ултиматум с исканията за по-високи заплати на полицаите и заплахите за протест всеки ден по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Пред журналисти Борисов коментира исканията на полицейските синдикати, като обясни, че ще ги покани за разговори, за да им покаже разчетите в бюджета.

"Аз повече от всички искам на полицаите, пожарникарите, военните, както на учителите и пенсионерите, да се вдигат доходите", заяви Борисов. Той уточни обаче, че ще помисли за служителите в системата на МВР, "когато сложим чертата и видим приходите".

"Обещал съм им, знаят, но на нас не ни отива да говорим празни приказки. Нито ни отива да направим същото, което направиха през 2014 г. - тръгвайки си без никакво финансово обезпечение вдигнаха с 250 млн. лв. заплатите на МВР и нашето правителство от първия ден започна да ги изплаща. Така не се прави“, обясни Борисов.

Според него трябва да има финансово обезпечение, за да не „банкрутираме накрая“.

За исканията на полицаите и намеренията им да протестират ежедневно от 1 януари следващата година, Борисов заяви, че не работи под натиск.

„Тези, които ми поставят ултиматуми - със служебни коли, офиси, заплати, с всички привилегии в МВР - не им отива. Ще се срещна с тях, когато пожелаят, ще им дам финансовите параметри, ще им обясня какво правят колегите, защото трябва и за Съдебна полиция да се даде, трябва и за линейки, санитари и не може всичко наведнъж“, каза той и припомни, че приоритет на правителството били пенсиите, учителските заплати и образователната инфраструктура. След тях идвал редът на полицаите.

„Ще дойдат, ще извадим сметките с министрите на вътрешните работи и отбраната, и в спокойна обстановка ще кажем-с това разполага държавата. Популистко и лесно е да изляза и да кажа ще дадем 1 млрд. лв. повече. После данъкоплатците трябва да го платят. Ние така платихме за НЗОК 450 млн., така платихме „Спартан“-и, „Кугър“-и, еърбъси. С всяко идване започваме да плащаме борчове, а никога не сме оставяли борчове“, каза премиерът. 

Миналата седмица Борисов обяви, че за допълнителни средства за заплати в МВР може да се мисли от следващата година. Исканията на синдикатите са обаче увеличението да стане факт още тази година за това те нямат намерение да спират с протестите и се очаква следващият да бъде през октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

26.09 2017 в 15:23

Подкрепям да се увеличават заплати чак след като се тегли чертата. А кога ще теглиш чертата и на КОЙ? Щото ако вие не се гушехте толкова, числото под чертата щеше да е друго