Херо Мустафа обяви приоритетите на мандата си

OFFNews 22 ноември 2019 в 15:34 3634 1

Снимка Посолство на САЩ

Посланик Херо Мустафа

Американският посланик Херо Мустафа очерта приоритетите в работата си за следващите три години и говори за приноса на американските компании към българската икономика на работна бизнес закуска с представителите на Американската търговска камара у нас.

Посланикът определи приоритетите си за предстоящия мандат като "приоритетите с трите С" - свързаност, сътрудничество и справяне с корупцията. Мустафа обяви, че се ангажира да работи за задълбочаване на връзките между България и Запада, за развитието на регионалното сътрудничество и за енергийната сигурност и разнообразяването на доставките и за справянето с корупцията.

"Ще работя с българското правителство и гражданското общество в борбата с корупцията и за подобряването на върховенството на закона, което отключва значение за постоянния растеж на България. Изграждането на силна демокрация изисква постоянна работа в защита на върховенството на закона и свободата на медиите. Само когато могат да бъдат чути всички гласове, когато гражданите вярват в своето правителство и неговите институции, една държава и една икономика могат да постигнат пълният си потенциал", заяви тя.

Посланикът се спря и на темата за предстоящата среща на министър-председателя Бойко Борисов с президента Доналд Тръмп. По думите ѝ тема на срещата няма да е единственосделката за изтребителите Ф-16. 

"Очаквам президентът Тръмп и премиерът Борисов да говорят за тясното ни сътрудничество в областта на сигурността, за търговията и инвестициите, да подкрепят върховенството на закона и да обсъдят сигурността на енергийните доставки. Трябва да се възползваме максимално от настоящия етап в партньорството между САЩ и България и да работим заедно за постигането на едни наистина постижими цели", каза Мустафа.

Посланикът препоръча страната ни да предприеме сериозни стъпки в областта на върховенството на закона и борбата с корупцията. 

Американският посланик в България категорично подчерта, че двустранните отношения стават все по-интензивни и неколкократно благодари за топлото посрещане в страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови