Хекимян си постави за цел да няма жертви на пътя

Инвестициите в пътната безопасност са инвестиции в живота, каза кандидатът за кмет на София

OFFNews 18 октомври 2023 в 14:55 878 3

Антон Хекимян

Снимка Пресцентър ГЕРБ-СДС

Антон Хекимян

"Нула жертви на пътя е цел, за която ще работя. Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота и затова залагам създаването на специален отдел в общината, който да въвежда и контролира изпълнението на мерките."

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на дебат, организиран от Института за пътна безопасност по тема "Транспорт". Хекимян каза, че институциите трябва да работят обединени в тази посока, без да се прехвърля отговорност. Той заяви, че отделът по "Пътна безопасност" на общината ще има за задача да събира данни за всички критични места, тези с най-голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия, както и сигнали от граждани и ще координира действията по обезопасяването им.

"Като собственик на пътя, общината има задължения да продължи изграждането на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, изкуствени неравности и защитни пешеходни острови, това се мерки, които дават резултат. Пред пешеходните пътеки, особено при училищата и детските градини, планираме да полагаме специална червена настилка с висок коефициент на сцепление, за да може при натискане на спирачка, колата да спира по-бързо“, каза кандидатът за кмет на столицата.

По думите му санкциите за превишена скорост трябва да са неизбежни - това ще ги направи ефективни и ще промени поведението на недобросъвестните шофьори. Антон Хекимян настоява Народното събрание да приеме внесения законопроект, който позволява изградените от общините камери за управление на трафика, да се използват и за контрол на скоростта.

Той обясни, че в София общината разполага с близо 700 трафик камери, които лесно могат да бъдат надградени, така че да регистрират превишения на скоростта и преминаване на червен светофар.

"Съвместната работа на общината с неправителствените организации, които имат експертиза в тази област, е от съществено значение, защото те знаят много добре какви промени трябва да се предвиждат в пътната инфраструктура и промяна в организацията на движение", каза още Антон Хекимян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

18.10 2023 в 16:44

А с гравитацията няма ли да се пребори? Или пък да спре снеговалежите?
За такива баба ми едно време казваше "като говори, с г@за си круши брули"

2099

2

Mateevk

18.10 2023 в 15:37

Да кажеш подобно нещо е върхът на популизма. Никой никога няма да може да сведе до нула жертвите на пътя, за съжаление. Обаче може да се опитка да ги намали още, като не забрави да припомни на публиката, че за последните 34 години броят на жертвите по нашите пътища вече е намалял 3 пъти! Да - 3 пъти! И това при многократно увеличения трафик. Обаче така ще отпадне още един повод за популистки изцепки относно "войната по пътищата".

14469

1

случайно прочетох

18.10 2023 в 15:18

"Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на дебат, организиран от Института за пътна безопасност по тема "Транспорт"."

С кого е дебатирал, че не става ясно?
Колко лемура са назначени в този отдел за пътна безопасност и чии роднини са?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика