Харизанов допусна правителство на малцинството с премиер Борисов

Предизборната програма на ГЕРБ все още не е готова, но се пишела

OFFNews 26 февруари 2021 в 11:45 3048 0

ПП ГЕРБ не е готова с предизборната си програма, тя все още се пише. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Георги Харизанов, който е и член на ГЕРБ.

"Има ясна, отчетлива и увеличаваща се разлика между ГЕРБ и втората партия според прогнозите на социолозите, и то преди предизборната кампания да е започнала. Няма нищо учудващо в тактиката на партията, а тя е да не се правят грешки", коментира още Харизанов.

Според него БСП лидерът Корнелия Нинова е обявила "война на партията си", а Пловдив е един от емблематичните градове, в които тя прави всичко възможно да унищожи социалистическата партия, а не да я превърне в първа политическа сила 

"Като техен политически конкурент мога да кажа, че й стискам палци", добави Харизанов.

Политологът посочи, че на този етап ГЕРБ няма планове да се коалира с никоя партия или формация след изборите, за да състави кабинет.

"Правителство на малцинството не е нещо ново, то е правено от Борисов преди години, вече е правено. Трудно могат да уплашат Борисов с такъв сценарий и ако някой си мисли, че постигайки някакви самоцелни къси резултати смята, че е добре след няколко месеца да отидем пак на избори, нека се опита. Не мисля, че ГЕРБ биха имали нещо против", подчерта той.

Според него от Бойко Борисов зависи дали отново ще е премиер.

"Традицията победителят да излъчва премиер и това да е лидерът на партията, е доста солидно установена в България. А и хората явно очакват това", каза Харизанов.

Той подчерта и че ГЕРБ е силно лидерски партиен проект и че много от избирателите гласуват за партията "само и единствено заради господин Борисов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews