Харизанов: Дано Нинова остане по-дълго лидер на БСП, с нея няма да спечелят избори

Последна промяна на 08 юли 2019 в 14:19 8040 1

Снимка БНР

"Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов. Голяма част от тях може и да са избирани от Цветан Цветанов за партийните си длъжности, но те никога не биха заемали държавни и политически отговорни постове, ако не беше г-н Борисов, защото ГЕРБ е несъмнено партия, която е създадена около Бойко Борисов и винаги е била дърпана от неговата лична политическа популярност и усилия". Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика по повод вчерашното Национално събрание на ГЕРБ, на което беше освободен Цветан Цветанов от всички ръководни длъжности и само 10 души гласуваха против това решение.

Той добави, че не е очаквал волята на мнозинството да е различна от волята на лидера на ГЕРБ. По думите му това не е форма на тоталитаризъм, защото лидерството на Борисов наистина е много силно в партията, но това е автентичен процес, а не е наложен със сила и с репресия, а е осъзнат избор на хората в ГЕРБ.

Той сравни лидерството на Борисов с това на Корнелия Нинова в БСП:

"Г-жа Нинова няма да може дълго да удържи ситуацията, въпреки, че аз предпочитам тя по-дълго да остане на поста си", каза Харизанов.

Той обясни защо:

"Нейното присъствие прави така, че избирателят да откаже да направи БСП първа политическа сила в страната и това ми харесва".

Харизанов коментира и намерението на Цветан Цветанов да създаде Център за евроатлантически изследвания като знак за това, че той има намерение да се занимава с политика, но не като пряк участник, а като човек, който анализира. Според Харизанов центърът на Цветанов няма да бъде конкуренция на оглавявания от него Институт за дясна политика, а по-скоро ще е конкурент на Център за анализи и управление на рискове на Иван Костов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2580

1

order

08.07 2019 в 14:57

A дано, ама байхУЙя не му се иска...шубелисва се и използва всичките кални мръсни номера да я махне!!!