Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хамид от ДПС към депутат от ПП: Богат опит имате, минали сте през поне 7-8 партии

Ружа Райчева 15 декември 2021 в 10:18 9798 0

Снимка Архив

Настимир Ананиев има богат партиен опит, знам за поне 7-8 партии, през които е минал, обърна се от парламентарната трибуна към Ананиев Хамид Хамид от ДПС.

Народните представители гласуваха Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" да стане председател на  временната комисия за изработване на правилник за организацията на НС на мястото на Лена Бориславова.

"С цялото ми уважение към г-н Ананиев, има далеч по-компетентни експерти, които могат да оглавят комисията. Преподаватели по конституционно право като Атанас Славов или бившият председател на НС Ива Митева например", заяви от трибуната депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. 

Изненадващо в "защита" на Настимир Ананиев на трибуната излезе Хамид Хамид от ДПС: 

"Няма как да се съглася за малкия опит на Настимир Ананиев. Колегата има изключително богат парламентарен опит, и то благодарение на ГЕРБ. По време на вашето управление той оглави транспортната комисия и затова днес транспортният сектор е на това ниво."

Въпреки ироничната дискусия депутатите в залата приеха предложението - „За“ гласуваха 160, а 52 депутати от ГЕРБ гласуваха "Против". 

Така Настимир Ананиев в крайна сметка оглави комисията за правилника на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews