Хаджигенов и Бабикян поискаха оставката на Константинова

OFFNews 31 май 2022 в 15:41 2534 3

Ние идваме.

Движение "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян поиска оставката на вицепремиера Калина Константинова, заради вчерашното ѝ изявление, в което тя си позволи заплахи към украинските бежанци в България.

Според тях оставката на заместник министър-председателя е въпрос на морална съвместимост.

"Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване", заявяват от "Ние идваме".

От движението напомнят на Константинова, че не тя, а държавата ни е домакин на бягащите от руската агресия хора.

По-късно днес, от 18,30 часа, пред Министерски съвет е насрочен митинг с искане за оставка на Константинова, организиран във фейсбук.

Ето и цялата позиция на "Ние идваме" по скандала:

Грубото и самодоволно отношение на вицепремиера Константинова към бежанците показва ясно, че недобрата организация на работа не може да се оправдава с нуждите и нещастието на хора, бягащи от война. Това са личности, имащи човешки права, а страната ни е дала подслон и хуманитарна защита.

Липсата на капацитет и правилно планиране се превърнаха в назидателна лекция какво може и какво няма да даде един български политик. Подобен срам страната ни не може да си позволи. Домакин е България, а не министъра.

Страната ни е известна във времето с хуманното си отношение към други народи в моменти на кризи, война и преследване, а вчера с изявлението си вицепремиерът Константинова даде лош знак.

Никой не би тръгнал с детето си в посока и на място, което не му е известно. Това е инстинкт на всяка една майка на Земята. Но и никой не може да си позволи да заплашва хора, изпаднали в беда, търсещи подслон, храна и здравеопазване.

Въпрос на морална съвместимост е оставката на заместник министър-председателя Калина Константинова, а въпрос на капацитет е начинът, по който се справяме с бежанската вълна. Без да забравяме, че на този свят всички някога са били бежанци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

3

Ран Босилек

31.05 2022 в 16:50

Малоумноци е точно казано. Опитват се да привлечат внимание след като се изложиха в парламента и се видя какви шмекери са.

14469

1

случайно прочетох

31.05 2022 в 16:09

И аз съм "за" !