Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Група 5 спасява паметници в София от кошчета и тоалетни (снимки)

OFFNews 18 март 2016 в 12:17 4375 3

Снимка Никола Ончев

Общинските съветници от Група 5 обявяват война на химически тоалетни, кошчета за боклук, контейнери за отпадъци и др., които "красят" пространството край паметници на културата и паметни плочи в столицата. 

Мястото, от което Алеко Константинов е повел столичани за първи път към Витоша, е закрито, освен от тоалетна, и от стойка за колела. 

След подаден сигнал и предоставените ни снимки от Никола Ончев (бивш стажант на OFFNews и магистър по културен туризъм -бел. ред.) на емблематични места в столицата, решихме да поставим началото не само на процес по прочистване на местата около софийските паметници, а по комплексно решаване на проблемите с контейнерите за отпадъци и обществените тоалетни, включващ конкурс за дизайн и функционалност с приоритети удобството на гражданите и рязко подобряване на естетиката на градската среда", коментираха от ПГ 5.

Общинските съветници се ангажираха да уведомят както кмета г-жа Фандъкова, така и районните кметства, за да започне инициатива за прочистване на култовите места в столицата.

Паметникът на Григор Вачков в градската градина се е сдобил с "най-вярната стража" от кошчета за боклук. Снимки: Никола Ончев

В Докторската градина химическата тоалетна е поставена на централната алея, на метри от нея е старата градска тоалетна.

В градинката "Св. Георги" са намерили по-дискретно решение за поставяне на химическа тоалетна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews