Гроздан Караджов: Има криза на управляващата коалиция. Не може да взема решения

OFFNews 15 април 2022 в 21:32 3770 3

Снимка БТА

Гражданите, които пътуват по българските пътища, губят от това, че има неразбирателство в коалицията. Има криза на управляващата коалиция, тя не е в състояние да взима решения. Не съм съдия да отсъдя кой е виновен за тази криза, защото това е все едно да кажеш кой е виновен при един развод.

Това категорично мнение изрази вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов в предаването "Панорама" на БНТ.

Според него проблемът с АПИ не е в парите за пътищата, а фокусът на дебата е в това да се позволи на пътната агенция да си върши в работата.

"По стечение на исторически обстоятелства АПИ е в един капан, това е една правна несигурност - не е ясно дали, ако не разпишат нови възлагания, ръководителите на АПИ няма да влязат в затвора. Или по-скоро има много голяма вероятност това да стане така", обяви Караджов.

По думите му, като не се разписват възлагания, няма да има нито един подменен знак или мантинела. По молба на министъра "Има такъв народ" е внесла предложение за ново решение, в което са изчистени пари, плащания и всякакви усложняващи казуса обстоятелства.

"Искаме просто парламентът да даде възможност на АПИ да си върши работата. Иначе хората питат къде е държавата, защо не кърпи дупките, защо не си асфалтира пътищата", подчерта Гроздан Караджов.

Вицепремиерът подчерта, че е наследник на един политически капан, който трябва да отвори. Според него "животът и здравето на гражданите, които пътуват по пътищата, е несъизмерим въпрос с поста на който и да е чиновник, за какъвто и висок пост да става въпрос", като намек за случилото се с провала на избора на Любомир Каримански за гуверньора на националната банка. 

На въпрос кое може да доведе до разпад на коалицията Гроздан Караджов отговори уклончиво:

"Аз не участвам в коалиционните формати и не мога да отговоря. Но хората от ИТН са едни момчета, които се бият. Те, когато застанат зад някой, стоят зад него докрай", регионалният министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

3

230 млрд баксов

16.04 2022 в 08:21

Голям зор има Трифонов Славчо да налее пари в строителните фирми - черни касички на ГЕП и ДПС!

5827

2

pisnamiotmutri

15.04 2022 в 23:47

Напрежението идва от ИТН, която обслужва ГЕРБ. Това е. Днес Славчо обвини партньорите сочейки че ГЕРБ не било ги подкрепило .. пропусна факта, че дори и да ги беше подкрепило не им стигаха гласове. Колко удобно нали