Гражданско неподчинение в Агенцията за борба с градушките

Последна промяна на 18 април 2016 в 10:45 3567 6

Снимка Нова телевизия

Служителите на агенцията твърдят, че дават 34-часови дежурства

Гражданско неподчинение обявиха тази сутрин служителите на Агенцията за борба с градушките.

Над 120 работници от полигона в Голям Чардак и Поповица излязоха на протест, за да покажат, че не са съгласни с условията на труд и с предстоящите съкращения, съобщи Нова телевизия.

Работниците настояват за адекватно решение на проблема с числеността на персонала. Те искат и справедливи възнаграждения, защото заплатите в системата са малко над 300 лева.

Работниците в агенцията са недоволни и от лошите условия на труд, в които са принудени да работят – във фургони на 40 години, без вода и електричество. Дежурствата им са по 34 часа.

Началото на сезона на градушките в момента започва. Директорът на Агенцията Ваньо Славеев заяви в ефира на Нова телевизия, че откакто е поел поста са замразени всички съкращения. Предстои и увеличение на заплащането на служителите.

Преди около месец ръководството на агенцията бе сменено. Инж. Николай Николов бе уволнен с мотив неизпълнение на служебните задължения. Николов алармираше за лошото финансиране на агенцията, което й пречи да върши адекватно работата си.

Служителите на агенцията от няколко месеца предупреждават за намерението си да протестират.

Сега с наличните си структури Агенцията за борба с градушките покрива почит 13 милиона дка обработваема земя. Това е една трета от цялата обработваема земя в страната. Само преди година и половина е имало проект, според който с 11 милиона лева вложение е можело да се увеличи защитената площ с още 6 мил. дка и да се създадат за района между Харманли Ямбол и Любимец нови 3 командни пункта и 69 площадки. Идеята е отпадала поради липса на средства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2016 в 12:28

Тогава са предупрежавали, обаче компетентните лица са си затраяли. Градушката е била видяна на радарите и е било казано, че идва нещо страшно. В България обаче неграмотниците ги търси в ръководството на държавата. "Рени" много точно е описала нещата.

18.04 2016 в 11:27

На тези мързели и 300лв са им много!
Преди две години, кола на 8 месеца бракувах заради немарливоста на тези хубавци! Имаше къде да я прибера, ако поне бяха предупредили едно 5 минути преди градушката.

18.04 2016 в 11:18

Навсякъде, където работят учени хора, с реални дипломи на сържавна и общественополезна дейност е така - е, за кфо тогава да учиш физика, физикохимия, стереометрия, химия, статистика, климатология и изобщо сериозни дисциплини?! Къде къде по-лесно е да си пуснеш рап, чалга, да си татуираш ръкав и да заседнеш в кафенето целодневно и в клуба целонощно, пък и няма да ти се подиграват и да ти викат зубър и читанка.... Пък после що било така! Ами поради това горното...

18.04 2016 в 11:16

Аможе би фермерите трябва да си плащат за тая услуга???

Защо въобще държавата се занимава в това не разбирам?

Безплатна услуга за фермерите...заробваме едни хора на 300 лева заплати. Вероятно цялата организация е тотално нефелн и сбъркана.....

Да си се остави този проблем да си го решават общините и фермерите да ис намерят решение и финансиране.

Защо не отделни ферми и/или населени места да поемат задълженията по градушките....

Какво пречи фермера да има налични ракети и ако му звъннат от някакъв координационен щаб да пуца както му е указано....

Защо трябва въобще да има някакви хора по места дето 11 и половина от 12 месеца нищо не правят.....

комунизъм в действие

18.04 2016 в 11:06

„Той ми плаща да не умрем, я му работим да не заспим."

Преди две години София беше пометена от градушка, буквално.

18.04 2016 в 10:56

Хората мизерстват и работят за по 300лв но това не пречи внучето на Тато да достявя ракети за милиони лв. Егати държавата.