Quantcast

Гражданският съвет към РБ става неправителствена организация

OFFNews Последна промяна на 10 март 2016 в 18:08 3286 8

Гражданският съвет на Реформаторския блок обмисля да стане неправителствена организация.

25-те първоначални членове на Гражданският съвет са запознати с предложението. Повече от половината от тях застават зад идеята Съвета да прерасне в някакъв вид формация. Разногласия обаче има дали това да бъде именно НПО. Разговори по темата обаче не са водени с партиите в Блока, научи OFFNews.

Въпреки това работата по създаването на НПО-то вече е започнала. Тя обаче е в начален стадий и още няма единно решение колко ще са председателите и кои ще са те. Част от членовете на органа смятат, че не е редно да има един ясно изразен шеф.

Според част от партиите в РБ, сред които ДБГ, Гражданският съвет в момента е нелегитимен орган в Блока и именно това е една от причините да се търси прерастването му в някакъв вид организация. Желаещите ГС да прерасне в неправителствена организация не искат да напускат формацията, а дори мислят да се върнат към първоначалните идеи на РБ - взаимодействие с граждани. Не е изключено обаче, ако след време ГС да "заживее собствен живот".

"Гражданският съвет беше лепилото което слепи петте партии при създаването на РБ и сега е време още веднъж да върне Блока към първоначалните му ценности", каза депутатът от гражданската квота на Реофматорите Гроздан Караджов.

Петър Славов, който също е от гражданската квота, пък коментира, че депутатите от гражданската квота са доказали, че могат да работят с гражданите и други неправителствени организации и че ГС трябва да продължи да работи в тази посока. Той също подчерта, че РБ трябва да се върне към първоначалните си идеи и програма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2016 в 09:31

Към коментар № 1: Ние не сме министри или депутати, че да разбираме от такива сложни неща. Нито сме от някакво НПО. Попитай тях, може и да измислят нещо.

11.03 2016 в 09:23

Че те и до сега си бяха НПО.

11.03 2016 в 07:21

Гледам, че 31 човека още не са в течение, че РБ им предаде интересите и се разцепи на РБ (купени) и ДСБ (в опозиция?).

Четете поне вестниците бе, ора, не сме 2014 :)

10.03 2016 в 22:00

Голем ташак ще е след месец-два, когато ще има НПО граждански съвет към реформаторския блок, но нема да има реформаторски блок.

10.03 2016 в 21:32

Нито един еврогейтак тъдява. Правят се на дръж ми шапката значи. Неправителствена организация, пък половината лешпери на държавна копанка - кой зам министър, кой шеф на НДК, кой консултант, кой "съветник" на министъра, особено онова маймуноподобно ла.но.
Каква гнус!
На бучки.

10.03 2016 в 20:37

Абе не са ли МНОГО тея 30 000 грантови НПО-та?

10.03 2016 в 19:35

А освен да върне блока към първоначалните му ценности, Гражданският съвет ще попълни и счетоводния баланс с още някой грант.

По оперативна програма "Пари на американския данъкоплатец за българското НПО", разбира се.

10.03 2016 в 18:52

Някой има ли обяснение, как организация излъчила депутати и министри, може да се разглежда като "неправителствена"?

Ей нагла работа.