Горанов: София щеше да е тясна на Манолова, готвеше се да превземе държавата

OFFNews 04 ноември 2019 в 09:10 3613 0

Владислав Горанов

"София щеше да ѝ е тясна и може би за нея е добре, че не успя, защото нейните амбиции и възможности са много по-големи от столицата. Тя смяташе от тук да превзема държавата".

Така финансовият министър Владислав Горанов коментира в сутрешния блок на bTV резултата на Мая Манолова на местните избори в столицата.

"София не се подведе по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти - от крайно ляво до крайно дясно, с една единствена цел – да промени София. А София се променя доста успешно през последните години", заяви Горанов. Според него внушенията през последната година и половина, че в столицата нищо не се върши, не са успели.

Акцентирането върху само един аспект от случващото се може умело да бъде превърнат в манипулация, добави той.

Горанов нарече "либерални анархисти" хората, които до вчера са се смятали за десни, а са гласували за Мая Манолова. Той описа кандидатката като "болезнено амбициозна" жена, която ще продължи напред в опита си да се реализира. Според него участието ѝ в надпреварата за София е "социален експеримент", защото Манолова нямала опит в управлението и не проявила "сериозна ценностна система в политиката".

Пред Йорданка Фандъкова и нейния екип следва нелек мандат с шарени районни кметове и с шарен общински съвет. Начинът на правене на политика става все по-фино изкуство и все по-малко ще трябва да се разчита на лозунги и все повече на прецизност и добре свършена работа, смята финансовият министър.

Той отрече и обвиненията на Мая Манолова, че в София ГЕРБ са купували гласове на вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови