Горанов решава до края на деня дали да сменят синдиците на КТБ

OFFNews 26 февруари 2016 в 16:55 3789 0

"До края на деня ще реша дали ще предложа на Фонда за гарантиране на влоговете да се освободят синдиците по несъстоятелността на КТБ".

Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов.

Горанов обясни, че законът дава възможност на министъра на финансите да предложи на управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете, който трябва да реши.

"Аз само мога да предложа фондът да предприеме действия спрямо един или всички синдици по несъстоятелността на КТБ", каза той.

Смяната на синдиците беше поискана от депутатите гражданския съвет на Реформаторския блок (РБ) Петър Славов и Мартин Димитров заради грешките в първоначалните списъци за политическите партии.

Горанов поясни, че неговото решение ще бъде продиктувано от анализ на фактическата обстановка, свързана с тяхната дейност и най-вече провокирана от нелепата грешка, която е възбудила дебат за достоверността на данните. 

Министърът каза още, че докладът на „Аликс Партнърс“ за КТБ струва около 800 хиляди евро.

По думите на Горанов всеки, поискал разрешение да разкрие данъчен склад, го е получил. Думите ми бяха по повод проверката за картел на пазара на горива.

Той коментира, че не може да потвърди или да отрече дали наистина 80% от складовете са собственост на "Лукойл", защото не е "правил такова изследване за активите на "Лукойл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови