Горанов опроверга Цветанов: Не сме се съобразявали с ДПС за преференцията

Ще си понесем щетите като партия, че си сменяме мнението в последния момент, заяви министърът

OFFNews 19 февруари 2019 в 09:21 3848 1

Снимка Архив

Промяната в решението на ГЕРБ да върне преференцията в ИК е свързана с усещането, че се отдалечаваме от хората.

Не сме се съобразявали с ДПС, каза финансовият министър Владислав Горанов по бТВ. Така той опроверга думите на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, който след гласуването на скандалните поправки в Изборния кодекс заяви, че се е съгласил с предложението на ДПС да отпаднат преференциите в името на стабилността на управлението.

Създаде се едно грешно впечатление, че отнемаме права на избирателите заради някаква конюктурна цел. Тази грешка беше допусната, защото се опитахме да отговорим на желанията на повече партии в парламента, обясни Горанов. По думите му няма никаква причина ГЕРБ да е срещу преференциалното гласуване.

Преференциите обаче понякога дават възможност за корпоративен вот, подчерта финансовият министър. Тук говорим за сянка към преференциалния вот, която може да пренареди листата по нечестен начин, обясни той. 

БСП още страдат за времето, когато Сергей Станишев им заяви: Или гласувате за председателя на ДАНС, или правителството пада. Сегашното правителство е избрано с гласовете на ГЕРБ и Обединени патриоти. Не сме влизали в договорки с ДПС, каза още Горанов. 

"Не мисля, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен от някой от парламентарната група. Цялата партия сбърка", категоричен беше той.

Ще си понесем щетите като партия за това, че си сменяме мнението в последния момент, заяви Горанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

19.02 2019 в 10:35

А!!! Ша си кажете, че всичко си е ваша измишляотина.. С тоз обяснителен режим дет сте подкарали..
"„За съжаление никъде не се отбелязва, че Националният фронт за спасение на България е главен инициатор да се вземе това решение. ДПС са го подкрепили, точно обратното се говори“, заяви днес на брифинг лидерът на ГЕРБ.
„Това е пълна тъпотия! Твърде вероятно е Борисов да не е добре запознат“, заяви в отговор Симеонов."
Че Цвъцкото МУ го е изненадал, докат той в Мюнхена оправял и Европата, че и света..