Горан Благоев: Няма да допусна паметниците на културното ни наследство - църкви, джамии или синагоги, да са в окаяно състояние

OFFNews 05 ноември 2021 в 17:10 747 0

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Национално обединение на десницата Горан Благоев и Ивелина Георгиева бяха на посещение в Разград.

Там те дадоха пресконференция в амфитеатъра на античния музей „Абритус“ заедно с водача за 18 МИР – Разград Теодор Ролев и останалите кандидати за народни представители Джейхан Хюсеинов, Людмила Димитрова и Сюзан Исмаилова.

След това се разходиха из града и разговаряха с жителите на Разград. Посетиха църквата „Св. Николай Чудотворец“ и джамията „Ибрахим паша“.

Те разговаряха на различни теми с разградчани - от здравната криза, в която се намира страната, до проблемите с културното ни наследство.

„Когато една стара църква или джамия се руши това не е само етнически или религиозен проблем. Това преди всичко е цивилизационен проблем.

Джамията „Ибрахим паша“ в Разград се реставрира вече няколко десетилетия. Местните хора с болка казват, че реставрацията се активира винаги по-време на избори, след което замира. И така - 30 години. Като президент на България няма да допусна паметниците на нашето общо културно наследство били те църкви, джамии или синагоги да са в това окаяно състояние и да продължават да бъдат жертва на политически, още по-малко на икономически машинации", каза Горан Благоев.

Избори 2021

Платено съдържание

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови