Гешев: Най-вече ме контролира жена ми, като истински мъж трябва да си призная

Янев прие "протегнатата ръка" на Гешев и обяви, че има хора, които случайно са били наклеветени

Ружа Райчева 25 октомври 2022 в 16:56 6469 6

Иван Гешев в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Иван Гешев в Народното събрание

Превръщаме се обвинители на хора, които може би случайно са наклеветени. Раздаваме правосъдие без присъда, а липсата на диалог между институциите кара обществото ни да мисли, че няма справедливост. 

Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев по време на среща с главния прокурор Иван Гешев, на която обсъдиха нуждата от провеждането на съдебна реформа.

Срещата се проведе по инициатива на партията на Янев, след като Гешев изпрати писма до всички депутати от 48-ото Народно събрание за нуждата от подобен диалог.

Янев обяви, че от "Български възход" приемат писмото на Гешев като "протегната ръка". 

Главният прокурор заяви, че едва ли днес ще може да се решат всички проблеми на съдебната система, но че може да се постави едно добро начало.

"Не съм тук да защитавам прокуратурата, знаем, че има недостатъци. Просто искам да се решат проблемите на гражданите", каза Гешев. И добави, че българската прокуратура не се притеснява да обсъжда всякакви проблеми и да участва в решението им. 

Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов заяви, че категорично има нужда от съдебна реформа, но че тя не трябва да е персонална. "Това сме магистратите, ние сме - няма как да ги внесете от Холандия", заяви той. 

На въпрос от депутат на "Български възход" кой контролира Гешев главният прокурор отвърна: "Първо жена ми. Като истински мъж трябва да си призная!", което предизвика смях в залата.

Гешев се обяви за повече диалог между институциите и се аргументира, че е притеснен, че когато връзката между МВР и прокуратурата е скъсана, няма как да има справедливост.

"Не помня да е било така дори във времената на управление на министър на МВР Цветан Цветанов, дори тогава нямаше такова прекъсване между прокуратурата и МВР. (...) Трябва да се чуе гласът на прокуратурата, но най-вече на специалистите, магистрати, съдии и научната общност - Даниел Вълчев, Огнян Герджиков и други", каза той.

На края на срещата Янев изяви готовност да работи с Гешев и каза, че разчита на юридическа експертиза на главния прокурор, така че да се работи в интерес на българските граждани при провеждането на съдебната реформа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1020

6

PlamenIv54

26.10 2022 в 07:38

А аз мислех, че не е женен, защото не включва собствеността на съжителката си в имотната си декларация.

1220

5

хr4

25.10 2022 в 21:24

"...Най-вече ме контролира жена ми..."
Стана ясен генезиса на жаждата му за власт! Било просто-избива си комплексите за малоценност.

12073

4

IvanofRumen

25.10 2022 в 19:40

Ха ха ха..... Гешев бил мъж! Това е виц.

12182

2

sawall

25.10 2022 в 17:34

Долният коментар пак е мой, но не се сдържах и се върнах. Колко невероятно нагъл трябва да си, за да наговориш всичките тези простотии.

Прокуратурата не се притеснявала да обсъжда всякакви проблеми и да участва в решението им. - Ари ве. Сефте. Ай, дайте да обсъдим тогава нивата на корупция там горе и да ръгнем малко престъпници в затвора?

"Това сме магистратите, ние сме - няма как да ги внесете от Холандия" - мила моя майко. Какво значи това? Изнудват ни, щото един вид, други няма, да кандисаме на нашенското качество? Или какво?

Гешев, Цацата, а и ББ така са свикнали да наглеят на макс, че просто ми се драйфа. А тези нещастници му се хилят на тъпите шегички, и то в отговор на единствения смислен въпрос на срещата. Макар че "Не Ви ли е срам да сте подложка и изпълнител на олигарси, ДПС/ГЕРБ?" би бил дори по-смислен въпрос. Щото всички знаем кой го командва.

12182

1

sawall

25.10 2022 в 17:17

" а липсата на диалог между институциите кара обществото ни да мисли, че няма справедливост. "- Не бе, аверче, не си разбрал. Липсата на справедливост ни кара да мислим, че няма справедливост.
 
X

Да помогнем на украинските деца!